Emil Boc: ”Am propus să nu mai fie aprobate centrale termice de apartament"

Ne place sau nu, de câțiva ani Clujul dă moda în administrația locală din România, și este din multe puncte de vedere a doua capitală a țării.

Ei bine, acum trei zile, fostul premier Emil Boc, care ocupă de nouă ani fotoliul de primar al Clujului, a făcut o declarație care-i va surprinde poate pe mulți dintre cetățenii acestei țări:  

”Am propus să nu mai fie aprobate centrale termice de apartament și să facem și o Hotărâre de Consiliu local, dar până atunci noi impunem la toate construcțiile de blocuri realizate acum, adică mai mult de 6 apartamente, cerem să se facă centrale de bloc. Vrem să venim în sprijinul direcției verzi. Acest lucru îl cerem la fiecare proiect. Toate susținerile europene vin pentru acest tip de energie verde, nepoluantă”, a declarat, vineri, primarul Emil Boc, invitat la Ziua Live.

Propunerea lui Emi Boc nu reprezintă o noutate, având în vedere că România, alături de celelalte state semnatare ale Acordului de la Paris, s-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră. În plus, pentru atragerea de bani europeni, administrațiile locale sunt obligate să gândească proiecte bazate pe energie verde, reducerea poluării și digitalizare.

Recent, și primarul Constanței, Vergil Chițac,  a declarat că  "centralele termice de apartament poluează cel mai mult în Constanța. 50% din poluarea Constanței este în special din cauza centralelor."

Tánczos Barna se lauda acum câteva zile că este primul ministru al Mediului din ultimii 20 de ani care se luptă cu poluarea din București.

Ministrul Mediului i-a cerut ca primăria Capitalei să nu mai dea autorizații de construire pentru imobile în care centrala termică nu e comună:

 „Sunt deja orașe unde nu se mai emit autorizații dacă nu se fac centrale. Cu domnul Nicușor Dan am vorbit foarte multe posibile intervenții din partea primăriei pentru a rezolva situația poluării. Este una dintre ele” a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului.