Lucrări fără autorizație la Agigea. Golful Pescarilor s-a transformat în Golful Betoanelor

După ce Primăria Agigea le-a dat aproape cadou terenul de pe malul mării, asociații restaurantului pe care-l cunoaștem drept Golful Pescarilor au construit o micuță hală, în fața căreia abia aveau loc patru umbrele. Norocul însă le-a surâs și odată cu intrarea în acționariat a ginerelui primarului, restaurantul a început să se dezvolte pe tot terenul din jur, fără ca autoritățile să verifice lucrările realizate în lipsa oricărui aviz de urbanism. 

În șase ani, restaurantul s-a întins pe tot terenul din jur și chiar și pe plajă, devenind o proprietate de patru ori mai mare decât era. Totul a culminat zilele trecute când proprietarii Golfului s-au apucat să toarne beton pe malul mării, pentru a avea unde să așeze mesele. Lucrările nu au fost autorizate de Primăria Agigea, dar asta nu trebuie să mire pe nimeni, atât timp cât acționar în compania care administrează restaurantul, a devenit chiar ginerele primarului, care a primit cadou de la ceilalți asociați 25 % din acțiunile firmei. 

În șase ani, proprietatea s-a mărit de patru ori
În șase ani, proprietatea s-a mărit de patru ori
 
Gurile rele spun că primarului, stăpân din umbră al localului, i-a fost teamă că interpușii săi care administrează afacerea îl fură, așa că a preferat să oficializeze totul și l-a impus în acționariat pe soțul fiicei sale. Lucrurile par a se verifica, pentru că altfel e foarte greu să găsești o explicație. De ce ai oferi cuiva cadou acțiuni dintr-o companie care produce un milion de euro anual profit? 

 

Lucrări fără autorizație
Lucrări fără autorizație

Revenind, așa cum spuneam, după ce an de an proprietatea s-a extins nederanjată pe tot terenul din jur, zilele trecute patronii restaurantului Golful Pescarilor au decis să betoneze tot spațiul verde din jur, urmând probabil ca în viitorul apropiat să se ridice o terasă și peste zona respectivă. 

La finalul lucrărilor, betonul a învins natura
La finalul lucrărilor, betonul a învins natura

Acesta nu este primul episod în care oamenii de la Golful Pescarilor își bat joc de mediu fără a suferi consecințe. 

În 2018, reprezentanții restaurantului Golful Pescarilor au fost filmați în timp ce aruncau pur și simplu blocuri de piatră și moloz în mare, într-o încercare disperată de a mări teritoriul pe care își desfășoară activitatea. Am sesizat în acel moment reprezentanții Apelor Române, fără însă ca autoritățile să ia măsuri pentru dezastrul petrecut.

Ne vom încerca norocul și vom sesiza autoritățile din nou, pentru că modul în care frumosul golf de la Agigea este transformat treptat într-o mare placă de beton este pur și simplu strigător la cer și trebuie amendat de instituțiile competente. 

Am cerut un punct de vedere referitor la existența unei autorizații de construire pentru betonul aruncat pe malul mării, însă reprezentanții restaurantului Golful Pescarilor au preferat să nu comenteze. Ce ar fi putut răspunde? Că restaurantul primarului din Agigea n-are nevoie de niciun fel de autorizație?