La inițiativa primarului George Scupra, profesorii din Ovidiu vor primi bani pentru a-și cumpăra cărți

Primarul orașului Ovidiu inițiază un proiect inedit, la nivelul județului, alocând bani pentru ca profesorii din localitate să-și poată achiziționa cărțile necesare în activitatea pe care o întreprind. Inițiativa demarează odată cu ziua de naștere a poetului Ovidius, ales drept patron spiritual al orașului. 

’’Ovidius este poetul tutelar al începuturilor și al devenirii noastre spirituale, pe care Tudor Arghezi îl numea <<strămoșul nostru de limbă, de sânge și simțire>> și face parte integrantă din cultura română și din spiritualitatea noastră națională. Pentru că prețuiesc cu adevărat educația și cadrele didactice, considerând esențială contribuția acestora la formarea copiilor noștri, ținând cont că în acest an de pandemie nu mai putem organiza (cel puțin deocamdată) manifestări culturale, am considerat oportun ca o parte din bugetul alocat să-l repartizez către un proiect multianual prin care profesorii din toate școlile și grădinițele noastre, să beneficieze de un voucher cultural în vederea achiziționării de cărti utile procesului de autoperfecționare și dezvoltare personală continuă. Ne arătam astfel recunoștința față de descălii copiilor noștri, ducând mai departe numele poetului. ’’, a declarat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Astfel, în fiecare an toți profesorii din școlile și grădinițele de pe raza UAT Ovidiu vor beneficia de vouchere în valoare de 300 lei/an/profesor, prin care își vor putea achiziționa cărți și materiale didactice, specifice fiecărei nevoi curriculare în parte. Acest demers a fost posibil prin parteneriatul dintre primăria Ovidiu și Editura ’’Litera ’’, care susține toate proiectele culturale din oraș. Editura a creat special pentru acest proiect o aplicație online, prin care profesorii își pot selecta cărțile necesare dintr-o biblioteca online, urmând a fi livrate fizic către fiecare profesor începând chiar de astăzi.