O nouă prostie. Primăria Constanța, colaborare cu ONG-ul lui Iulian Gropoșilă, consilierul personal al primarului

În lipsa unor idei care să contureze un viitor bun pentru municipiul Constanța, administrația condusă de Vergil Chițac se face remarcată doar prin gafele aproape zilnice, cu care începem să ne obișnuim.

Ultima idee care va salva orașul, transpusă de primarul Vergil Chițac într-un proiect de hotărâre de Consiliu Local, este reprezentată de un protocol de colaborare ce va fi semnat între Primăria Constanța și PIMM, un ONG ce se dorește a fi Patronatul IMM Constanța, condus de consilierul personal al primarului, Iulian Gropoșilă.

Acest protocol care va fi supus voturilor consilierilor are ca scop anunțat ”înființarea Parteneriatului pentru Dezvoltare locală între municipiul Constanța și patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii”.

O prostie incredibilă. Pentru că Iulian Gropoșilă, care a atras în ONG-ul personal doar câțiva, foarte puțini patroni de IMM-uri, nu reprezintă nici pe departe vreun lider al acestui segment.

De altfel lucrurile s-au văzut foarte clar, atunci când Gropoșilă a vrut să-și scoată oamenii în stradă, pentru a protesta și a reușit să adune aproximativ 60 de persoane.

Ori, să implici Primăria într-un parteneriat cu un ONG care în realitate nu reprezintă decât o mică parte a afaceriștilor din acest oraș, doar pentru că acest ONG este reprezentat de consilierul personal al primarului, este o nouă dovadă de incompetență a primarului în funcție.

Acest protocol va aduce beneficii doar ONG-ului și implicit fondatorului său, care va primi un boost de imagine și influență. Atât.

Vergil Chițac și Iulian Gropoșilă
Vergil Chițac și Iulian Gropoșilă

Înainte de a dezvolta un asemenea parteneriat, primarul avea obligația de a iniția discuții cu toți reprezentanții mediului de afaceri constănțean și de a crea un organism în care toți aceștia, împreună cu Primăria, să se poată așeza la masă. În schimb, Vergil Chițac, a ales să inițieze un protocol cu un ONG anonim, proclamând acest ONG drept reprezentant al IMM-urilor, doar pentru că așa-i spune numele.

Îl sfătuim pe Vergil Chițac să facă o scurtă verificare asupra activității în domeniul IMM a consilierului său personal, Iulian Gropoșilă, și să ne spună câte afaceri de succes a dezvoltat acesta în ultimii 30 de ani? Îi spunem noi, niciuna. În realitate, vorbim de un fost electrician de la centrala Cernavodă, care s-a reinventat după anii 90 în lider al IMM-urilor din Constanța, un lider fals pe care nu-l recunoaște însă nimeni.

Nimeni, cu excepția lui Vergil Chițac, primarul pe care Gropoșilă a reușit să-l păcălească.