Reabilitarea bulevardului Lăpușneanu nu prevede parcări. Constanța devine oraș pietonal?

Soluția găsită de Primăria Constanța la problema traficului și a lipsei locurilor de parcare este mersul pe jos, că doar “face piciorul frumos,” cu bicicleta sau cu autobuze Isuzu ale CT BUS. Administrația nu vede altă variantă pentru viitorul apropiat din perspectiva dezvoltării urbane.

În mare parte, aceste idei nici măcar nu-i aparțin primarului Chițac, ele fiind doar rodul colaborării dintre Primăria Constanța, reprezentanții locali ai Băncii Mondiale și cei ai BERD, încă din perioada cabinetului Făgădău. 

Urmărind evoluția tuturor proiectelor susținute de primarul Chițac, multe demarate încă din 2015, planul devine extrem limpede. Ne îndreptăm cu repeziciune spre modelul "Orașului Pietonal."

Așa se explică cum, rând pe rând, au fost scoase din joben soluții tot mai inventive:

  • pavajul pixelat de pe Tomis (aici)
  • treceri de pietoni decorate cu mozaic colorat,
  • stâlpișorii care împiedica accesul autovehiculelor pe trotuare (aici),
  • zeci de noi sensuri giratorii (unele decorate în modele tradiționale),
  • benzi pentru biciclete (aici),
  • noi treceri de pietoni cu refugii (acele garduri negre din țeavă pătrată) (aici),
  • semafoare cu inimioare spălate de praf cu 12 Euro bucata (contract al Confort Urban),
  • separatoare de sens,
  • semafoare pentru Formula 1 (pe care le vezi de la 2km) luminate integral cu LED (picior și consolă).
  • Pe lângă modificările menționate, în paralel, traficul a fost restricționat și toate parcările disponibile din centru orașului au devenit cu plată, taxate cu prin SMS cu 0,5 Euro pe oră – sistem introdus încă din octombrie 2017.

Chițac a scumpit parcările, și sugerează cetățenilor să folosească bicicleta

Administrația Chițac și-a asumat continuarea acestor proiecte, prin lansarea unui nou Regulament al Parcărilor, mult mai sever decât cel aplicat de Decebal Făgădău. Vechiul regulament a fost anulat de judecători, chiar la solicitarea asociației Constanța Altfel prezidată de Chițac, pentru simplul motiv că nu prevedea decât o singură modalitate de plată (prin SMS).

Bul. Lăpușneanu după reabilitare
Bul. Lăpușneanu după reabilitare

În plus, până la acest moment, nu există nici măcar un proiect pentru construirea unei parcări în oraș, asta dacă excludem locurile deja existene care urmează să fie trasate, numerotate și taxate în consecință.

Lăpușneanu reabilitat dar fără locuri de parcare

Iar azi, Primăria a anunțat cu mândrie semnarea contractului de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între GARA CFR şi staţiunea Mamaia”.

Bul. Lăpușneanu după reabilitare
Bul. Lăpușneanu după reabilitare

Proiectul vizează reabilitarea tronsonului dintre Gară și stațiunea Mamaia (b-dul 1 Decembrie 1918 și b-dul Alexandru Lăpușneanu), o rută despre care autoritatea locală susține că se pliază pe nevoile actuale de mobilitate din Constanța. 
 
Confom datelor existente, proiectul include următoarele lucrări: 
- introducere de benzi dedicate transportului public,
- amenajare unor piste pentru biciclete,
- reabilitare stațiilor pentru transportul public ale CT BUS,
- reamenajarea trotuarelor,
- amenajări peisagere, adică spații verzi și plantare copaci,
- instalații electrice și iluminat public pentru pistele de biciclete și trotuare,
- mobilier urban inteligent (băncuțe, și balustrade de protecție),
- infrastructură de comunicații

Valoarea proiectului se ridică la 91.361.614, 40 lei (aporx. 18,7 milioane de Euro) și se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4.
 
Proiectul are ca obiectiv încurajarea utilizării modalităților de transport mai prietenoase cu mediul înconjurător, prin creșterea atractivității și accesibilității deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta și pietonale, precum și adaptarea la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.