Firma care ne va lăsa fără parcări pe Lăpușneanu, specialistă în țepe. Și-a bătut joc și de Primăria Constanța în 2020

”Dragi constănțeni, începem lucrările. Astăzi vreau să anunț semnarea contractului de execuție pentru reabilitarea tronsonului dintre gară și stațiunea Mamaia (Bd. 1 Decembrie 1918 și Bd. Alexandru Lăpușneanu), cu o suprafață de 143.000 mp și o lungime de 5,6 kilometri.”

Acesta a fost anunțul făcut, pe Facebook, de primarul Constanței, Vergil Chițac. Veți observa, încă din start, că șeful administrației locale din orașul nostru s-a ferit să ofere numele firmei care va presta lucrările despre care suntem anunțați. La Focșani, acolo unde aceeași asociere a semnat un contract similar, primarul a organizat o conferință de presă alături de reprezentanții firmei câștigătoare.

Oficial, răspunsul pe care l-am primit în legătură cu lipsa acestui detaliu, din partea reprezentanților Primăriei Constanța, te face să zâmbești. ”Nu dorim să le facem reclamă”, ni s-a spus. Un răspuns aberant, pentru că nu vorbim de vânzători de bomboane ci de o companie care va presta lucrări plătite din bani publici, cam 20 de milioane de euro.

Adevărul însă, pare a fi altul. Compania care a câștigat contractul de reabilitare a bulevardului 1 Decembrie – Lăpușneanu, are un istoric bogat în țepe date administrațiilor locale. De fapt, Primăria Constanța ar fi avut motive pertinente să NU semneze cu acest prestator de servicii, pentru că în urmă cu un an, între cele două părți a existat un litigiu, soldat cu rezilierea contractului, Primăria Constanța fiind abandonată în mijlocul lucrărilor.

Legea dă dreptul autorității contractante să descalifice de la o licitație o companie cu care a avut litigii în trecut, dar echipa lui Vergil Chițac nu a ținut cont de acest fapt și a declarat câștigătoare firma care păgubise municipalitatea constănțeană cu doar un an în urmă.

Asocierea HIDRO-SALT-B-92 S.R.L. - TRACE GROUP HOLD PLC (Bulgaria) va încasa 20 de milioane de euro pentru a ne lăsa fără parcări pe Lăpușneanu, după ce ne-a țepuit în 2020

Așadar, numele pe care n-a dorit să-l divulge Primăria Constanța este cel al firmei Hidro Salt B 92, companie condusă de familia Băiculescu, oameni apropiați de PSD-ul anilor 90. Compania, condusă de un fost ofițer de cadre comunist de la fabrica de armament Mizil, Neculae Băiculescu și de fratele acestuia, Deugene Băiculescu, un apropiat al lui Sorin Oprescu, fostul primar al capitalei care l-a ”ajutat” cu contracte de sute de milioane de euro, s-a specializat în ultimii ani în țepe date administrațiilor cu care lucrează și, așa cum spuneam, a păcălit inclusiv Primăria Constanța, în 2020.

Ziua de Constanta, despre Hidro Salt
Ziua de Constanta, despre Hidro Salt
 
Povestea a început în 2018, atunci când compania Hidro Salt câștigase un contract scos la licitație de administrația constănțeană pentru „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru“ în valoare de un million de euro. Doar că, după începerea lucrărilor, reprezentanții companiei au început să solicite tot felul de costuri suplimentare, care nu fuseseră prevăzute în contract. S-au lovit însă de refuzul categoric al reprezentanților Primăriei Constanța așa că în final contractul a fost abandonat iar licitația s-a reluat pentru a se găsi un alt constructor.

Vă imaginați ce ar însemna ca lucrările pentru reabilitarea bulevardului 1 Decembrie – Lăpușeanu să fie abandonate în plină execuție Și nu, firma Hidro Salt nu e la prima astfel de țeapă, în caz că vă gândeați la vreo neînțelegere de moment.

În 2019, Hidro Salt a abandonat lucrările pentru asfaltarea a 10 km de drum, în Brăila

Hidro Salt B 92 este o altă societate care consideră că poate să-și bată joc de brăileni. Firma a câștigat licitația pentru astfaltarea a aproximativ 10 km de drum, în cartierul Lacu Dulce, și avea ordin de începere a lucrărilor pe data de 29 octombrie 2018. La procedura de licitaţie, lansată în SEAP, s-au înregistrat 3 oferte, context în care de la o valoare estimată a contractului de 13,634 milioane lei, fără TVA, s-a ajuns la un preţ final de aproape 12,91 milioane lei, după aplicare criteriului de selecţie “preţul cel mai scăzut”, notează Jurnalul de Brăila, într-un articol numit ” Hidro Salt B 92 – altă societate care ne trage țeapă! Lacu Dulce – abandonat!”

Țepe și la Buzău și Focșani

Compania care a câștigat contractul de 20 de milioane de euro pentru a reabilita și a sistematiza traficul pe porțiunea de bulevard dintre Gară și Satul de Vacanță, este celebră și în Focșani și în Buzău, pentru modul său de lucru.

”De departe, cel mai controversat caz a fost al reabilitării Școlii „Ștefan cel Mare“, lucrare încredințată bucureștenilor de la Hidro Salt B 92 SRL. Procedura de achiziție a fost demarată de Primăria Focșani în februarie 2012, pentru o valoare estimată de 11.250.916 lei la care s-a adăugat TVA și s-a încheiat abia în luna iunie.

Au depus oferte un număr de 12 societăți comerciale dintre care a fost selectată cea a Hidro Salt B 92, care a avut prețul cel mai scăzut, 4.960.039,45 lei plus TVA, undeva sub 50%. Conform legii achizițiilor publice, orice ofertă sub 85% din valoarea estimată este declarată neserioasă și descalificată, daca ofertantul nu prezintă o justificare foarte bine pusă la punct a costurilor. Cu atât mai mult în cazul unui contract de lucrări unde este vorba de cheltuieli cu organizarea de șantier, utilaje, materiale de construcție, muncitori etc.

Un an mai târziu, în luna mai 2013, Consiliul Local Focșani le-a aprobat celor de la Hidro Salt B 92, o alocare suplimentară, de 547.796 de lei, pentru construcția unui gard împrejmuitor. O lună mai târziu firma bucureșteană a venit cu noi pretenții, cerând încă 1,5 milioane de lei, pe motiv că în proiectul tehnic n-au fost prevăzute lucrările de zugrăveală a pereților și nici sisteme de deschidere la ferestre.

De această dată Consiliul Local Focșani a refuzat să plătească banii care au fost ceruți în plus, considerând că sumele sunt exaggerate. Așa se face că, de la 4,9 milioane de lei cât a pretins în oferta inițială cu care a câștigat contractul, reabilitare, Hidro Salt B 92 a ajuns, într-un final, să ceară aproape 7 milioane de lei, probabil prețul corect al lucrării..”, scrie ziarul Puterea despre cazul din Focșani. 

”O controversată firmă de construcții din București va încasa 854.898,2 lei, sumă la care se adaugă TVA, pentru amenajarea unei baze sportive la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna. După aproape un an de la lansarea procedurii de achiziție, Hidro Salt B 92 SRL a fost declarată învingătoare a licitației publice inițiată de Centrul Școlar. Hidro Salt B 92 este aceiași firmă de construcții cu care Primăria Focșani a avut probleme în trecut pe contractele pentru reabilitarea Școlii Ștefan cel Mare (nr. 9) dar și refacerea sălii de sport la Colegiul Național Al. I. Cuza. Firma a obținut lucrările la prețuri foarte mici, de dumping, după care a solicitat suplimentarea sumelor alocate pretextând o serie de lucrări neprevăzute.”, scrie Ziarul De Vrancea. 

La Buzău, Hidro Salt a abandonat lucrările la Spitalul Județean 

”După suspendarea lucrărilor de mai bine de o jumătate de an, finanţarea pentru reabilitarea Blocului Operator de la Spitalul Judeţean Buzău nu a fost pierdută. Vestea proastă este că, în continuare, negocierile între autorităţi şi constructor sunt în impas. Cu sau fără Hidro Salt, lucările vor fi reluate, declară preşedintele Consiliului Judeţean. Problema legată de suspendarea şantierului pentru reabilitarea secţiei de la Spitalul Judeţean urmează să fie tranşată în curând, spun responsabilii administraţiei buzoiene. La începutul anului, societatea executantă a sistat lucrările, solicitând mai mulţi bani, peste suma convenită în contract. Perioada de inactivitate nu a presupus pierderea finanţării. Astfel, cu sau fără firma bucureşteană, lucrările trebuie reluate. Urmează o ultimă rundă de negocieri, pentru a se lua o decizie. Lucrurile au bătut pasul pe loc, din cauza neînţelegerilor între autorităţi şi constructor. Dacă va fi acceptată o soluţie de mijloc, orice ban cheltuit în plus va fi verificat de Consiliul Judeţean. Şantierul pentru reabilitarea blocului operator a început în vara anului trecut, cu o investiţie aprobată de 13,5 milioane de lei. Surse din Consiliul Judeţean ne-au precizat că firma Hidro Salt ar fi cerut încă 50% din valoarea contractului, pentru a continua lucrările.” notează site-ul Campusbuzau.ro. 

Și exemplele ar putea continua la nesfârșit. Presa abundă în imagini de la ”asfaltările” pe care le-a făcut această companie, asfaltări care s-au deteriorat la scurt timp de la încheierea lucrărilor. În concluzie, 11 km de bulevard constănțean vor fi reabilitate de o societate comercială care și-a făcut un obicei din a câștiga lucrări la preț mic, pentru a cere apoi costuri suplimentare, pe care dacă nu le primește, abandonează lucrările și dispare. 

Odată cu începerea lucrărilor, zona dintre gară și Satul de Vacanță se va transforma într-un șantier, traficul urmând să fie infernal. Să ne ferească Dumnezeu ca această societate să abandoneze lucrările, lăsându-ne ani de zile cu unul dintre cele mai importante bulevarde constănțene în plină reabilitare.