Fără un regulament de publicitate în vigoare și fără autorizație, hotelul lui Gabriel Comănescu amplasează reclame în Mamaia

Faptul că Gabriel Comănescu a pus stăpânire pe oraș se vede cu precădere din felul în care mogulul petrolului trece peste lege, relaxat, știind că în Constanța nimeni nu-i va atrage atenția pentru acțiunile ce sfidează legea. Și n-o spunem așa, ca să ne aflăm în treabă, ci venim ca de obicei cu exemple concrete. 

Odată cu venirea la Primărie a echipei Chițac - Ovanesian, ambii apropiați de Gabriel Comănescu, ținta noii administrații a fost fixată pe firma SeaView Media, firmă căreia i s-a atras atenția încă din primele zile că a expirat contractul pe care îl avea cu Primăria Constanța și că e cazul să demonteze toate structurile publicitare pe care le amplasase pe domeniul public al orașului, atât direct cât și pentru clienții care au solicitat asemenea servicii.

Reprezentanții SeaView Media s-au conformat și au dat jos toate construcțiile ce se încadrau în această solicitare, iar între timp Primăria Constanța a pus în dezbatere publică un nou regulament de publicitate, pentru a stabili clar care sunt regulile pe care doritorii de publicitate stradală vor trebui să le respecte. Regulament care e încă în dezbatere, nefiind concretizat printr-o hotărâre de consiliu local.

Până aici toate bune. Doar că, printre clienții SeaView Media care au fost nevoiți să rămână fără reclame stradale, în cazul de față niște totemuri publicitate, a fost și Hotelul Vega, patronat de Gabriel Comănescu, sponsorul principal al primarului Vergil Chițac. 

În data de 11 martie, totemurile Vega dispăruseră
În data de 11 martie, totemurile Vega dispăruseră

Astfel, în primă fază, reprezentanții hotelului Vega s-au conformat solicitării firmei SeaView Media și au demontat cele două totemuri din Mamaia. Minunea însă nu a durat foarte mult. La doar câteva zile după ce le-au demontat, în ciuda faptului că nu există încă un regulament de publicitate aprobat și mai ales, fără a solicita o autorizație de construire, totemurile hotelului Vega au reapărut. Cele două structuri, așa cum se vede și în fotografii, sunt consolidate în baza unei fundații, ceea ce, conform legii 185 obligă la solicitarea unei autorizații de construire, din partea administrației locale.

În 26 Martie, totemurile Vega au reapărut
În 26 Martie, totemurile Vega au reapărut

Desigur, când ești Gabriel Comănescu, l-ai făcut pe Vergil Chițac primar și ești prieten apropiat al doamnei Felicia Ovanesian, legea în Constanța nu mai contează pentru tine. Că doar n-o să-ți trimită cei doi Poliția Locală pe cap, să te oblige să demolezi ce ai construit ilegal. 

În mod normal, toți cei care doresc să-și amplaseze un totem sau un panou, ar trebui să urmeze exemplul hotelului Vega și să așeze astfel de structuri fără a deține autorizație, însă am putea paria că pentru orice astfel de încercare, agenții economici vor fi amendați drastic, așa că nu recomandăm astfel de acțiuni.

Legea trebuie respectată de fiecare dintre noi, mai puțin de Gabriel Comănescu.