Reprezentanții AUR Constanța au marcat Ziua NATO

Ziua NATO în România este marcată, începând din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie, în baza Legii 390/2004. În acest an, este sărbătorită la 4 aprilie. Eveniment de referință pentru societatea românească, din perspectiva statutului României de aliat NATO şi a semnificaţiilor asociate acestui moment, Ziua NATO – stabilită prin lege - reprezintă o sărbătoare publică dedicată democraţiei şi spiritului european şi euro-atlantic.

În cei 17 ani, Armata Română a participat și continuă să participe la operaţiuni de menţinere a păcii şi de stabilizare în teatre de operații străine şi își menține angajamentul ferm de participare în Coaliţia împotriva terorismului. Zi de zi, militarii români demonstrează că se adaptează permanent la schimbările mediului de securitate și contribuie la proiectarea stabilităţii și a securității dincolo de graniţele Alianței, pentru securitatea țării. 

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Constanța își exprimă convingerea că România, prin apartenența la NATO, reprezintă un generator de securitate în regiune și, în special, la Marea Neagră. Prin Forțele Navale Române, țara noastră răspunde rapid şi eficient la întregul spectru de ameninţări. Prin desele aplicații militare la Marea Neagră (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two, Standing NATO Maritime Group Two, Sea Shield, Poseidon ș.a.m.d.), Marina Militară – recent dotată cu sisteme de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă noi, testate, operaționale și interoperabile în cadrul NATO – consolidează măsurile de apărare colectivă. De asemenea, considerăm că dotarea Armatei Române, în special a Forțelor Navale, trebuie să continue într-un ritm susținut, pentru consolidarea securității în regiune. Avem nevoie de o Armată puternică și capabilă de răspuns imediat la orice formă de amenințare!

 

                                                                                                                 ORGANIZAȚIA JUDEȚEANĂ AUR CONSTANȚA

 

                                                                                                                          Deputat Dumitru Viorel FOCȘA

                                                                                                                                 Deputat Dănuț AELENEI

                                                                                                                         Senator Sorin Cristian MATEESCU

                                                                                                                                  Senator Evdochia AELENEI

Etichete:
AUR,