Vergil Chițac ne servește o nouă fumigenă. I-a dat în judecată pe Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu

Din ziua în care a ajuns primar, am intuit că Vergil Chițac va fi autorul unor gafe de proporții. E cumva normal, fiind vorba de un om care nu are noțiuni elementare de administrație publică. Știam de asemenea că vom avea parte și de minciuni. Vergil Chițac a avut grijă să ne arate, de-a lungul vremii, că minciuna face parte din modul său de lucru. 

Fumigenele pe care le servește primarul Vergil Chițac poporului constănțean depășesc însă orice imaginație. Iar povestea asta cu primarul care îl cheamă în judecată pe fostul primar e ruptă din exact acest scenariu. 

”Pentru cei care încă se îndoiesc de faptul că în Constanța s-a schimbat macazul, pentru cei ce speră că vechile metehne vor fi în continuare tolerate, celor ce se lupta pentru păstrarea beneficiilor și privilegiilor dobândite ilicit, celor ce sunt încrezători că m-ar putea face parte la ilegalitățile lor, celor ce speră că voi ascunde sub preș mizeria administrațiilor anterioare, le transmit, din nou, un mesaj ferm de toleranță zero la corupție și orice altă forma de încălcare a legii.

Am depus acțiuni în instanță pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat orașul bucată cu bucată. Mazăre, Constantinescu, Nejloveanu, Giurgiucanu, Borcea și alții, trebuie să plătească din banii lor prejudiciul creat constănțenilor.
Sumele puteau fi deja confiscate când au fost condamnați dacă Felix Stroe nu propunea neangajarea Consiliului Local ca parte vătămată în proces. El a propus, consilierii au votat cu 2 mâini, căci deh, de aceea avem un cartier pe malul mării numit al Consilierilor.
Am făcut acest pas pe care defuncta administrație a refuzat să-l facă pentru a-și proteja capii și acoliții.
Am încredere că justiția ne va da și de această dată dreptate și vom recupera prejudiciul cauzat.
Aveți încredere!”
 
Așa ne-a anunțat primarul Vergil Chițac, pe contul personal de Facebook, la ceas târziu în noapte. Evident, vorbim de acțiuni în instanță care nu au nicio șansă de izbândă, pentru că în realitate nu se bazează pe nimic. 
 
Primarul Vergil Chițac nu ne spune cum a calculat dumnealui un prejudiciu de 20 de milioane de euro, când procurorii au vorbit de un prejudiciu de cinci ori mai mare. Nu știm nici cum s-ar putea, în cazul fericit în care un asemenea caz e admis, recupera niște averi de la oameni care nu mai au un leu în cont, totul fiind trecut pe numele prietenilor. 
 
Apropos, domnule primar, în ședința în care Felix Stroe a propus ca orașul Constanța să nu fie parte civilă împotriva lui Radu Mazăre, consilierii locali de dreapta au votat pentru această propunere. 
 
Și încă una bună de tot: printre consilierii care au fost de acord ca orașul Constanța să nu solicite prejudicii de la Radu Mazăre se afla și un domn, pe numele dumnealui Cristinel Dragomir, pe care l-ați angajat în Primărie la doar câteva zile după ce ați ajuns primar. 
 
Doar o acțiune de imagine, fără sorți de izbândă. La final, când procesele vor fi pierdute, primarul va spune ”eu măcar am încercat” iar câțiva naivi îl vor crede. Și uite așa se scrie povestea unei noi fumigene marca Vergil Chițac.