Arhitectul regulamentului parcărilor, micuțul Horia Constantinescu, își bate joc de reguli de ani de zile

Când vine vorba despre Horia Constantinescu, micuțul directoraș din Primăria Constanța care apare pe la televizor străduindu-se să ne învețe cum trebuie să parcăm civilizat, s-ar aplica foarte bine zicala ”să nu faci ce face popa, să faci ce zice popa”. Pentru că din momentul în care a poposit pe litoral din postura de șofer al lui Nicușor Constantinescu, mititelul Horia nu ratează nicio ocazie de a-și parca mașinile greșit.

În luna octombrie, 2017, cotidianul Replica de Constanța relata faptul că mașina lui Horia Constantinescu blocase alte două mașini în parcarea Spitalului Județean. Drept răsplată, cineva lăsase în geamul automobilului parcat anapoda un prezervativ și un bilet pe care era scris ”dacă f*ți cum parchezi, nu te mai reproduce”. 

Desigur, Horia Constantinescu nu a recunoscut că se afla la volan, dând vina pe un prieten căruia i-ar fi împrumutat automobilul. 

”Este cel cu care am şi fost pe plajă, în excursie, azi a luat maşina să o spele şi să meargă la spital să îşi schimbe un pansament. Cel pe care l-a blocat se afla în maşină, a şi vorbit cu el dacă o poate lăsa aşa, să se grăbească la pansat. Aveau numerele de telefon, cel blocat putea oricând să îl sune să vină să mute maşina. Adică e o chestiune lipsită de bun simţ. Îi dă voie să parcheze, îi zice că sună dacă e nevoie să o mute, şi apoi pune bilet de genul ăla în geam? Eu niciodată nu parchez aşa, nici pe locurile rezervate persoanelor cu handicap, aşa că haterii mei să stea liniştiţi", a spus pentru Replica de Constanța Horia Constantinescu, la acel moment. 

Realitatea însă avea să bată filmul declarațiilor. 

În martie, 2018, publicația Constanta.ro publica o serie de documente, pe care chiar Horia Constantinescu le trimisese presei din greșeală, care arătau că în 2016 mașina lui Horia Constantinescu fusese surprinsă de Poliția Locală Constanța parcată pe două locuri de parcare, pe bulevardul Lăpușneanu. La solicitarea reprezentanților Poliției Locale de a indica șoferul care parcase mașina greșit, Horia Constantinescu le-a indicat polițiștilor, la mișto, numele unui cetățean din Congo care nu există. 

În final, Horia Constantinescu a fost amendat cu 500 de lei. 

https://constanta.ro/2018/03/01/cum-si-a-batut-joc-de-politia-locala-directorul-cjpc-horia-constantinescu/

Din acel moment, șirul abuzurilor la volan în care a fost surprins Horia Constantinescu a curs neîntrerupt. A fost surprins în timp ce-și ținea copilul la volan, dar a spus că era în Bulgaria ca să scape, a fost amendat pentru că plimba automobilul fără o plăcuță de înmatriculare și a declarat că data viitoare va lua calul, a rămas fără permis de conducere pentru că rula cu viteză și vorbind la telefon și a fost implicat într-un accident urât în care a făcut praf patru mașini, în timp ce pleca de la o întâlnire cu Felix Stroe, printre mașini numărându-se și automobilul soției lui Decebal Făgădău. 

Cât despre parcările făcute pe dos, au continuat și ele, evident. Horia Constantinescu ne sfidează chiar și în perioada în care se declară inițiatorul regulamentului parcărilor. 

Mașina lui Horia Constantinescu parcată greșit chiar în vinerea verde, martie 2021, sursa DobrogeaLive.ro.

O altă mașină a comisarului parcărilor, surprinsă chiar zilele trecute de cetățenii Constanței. 

Acesta este omul pe care Vergil Chițac l-a mandatat să ne învețe cum să parcăm. Omul care ne spune, în zeflemea, să mai luăm autobuzul. Comentariile sunt de prisos.