Băsescu: "Și Barna trebuia demis la pachet cu Voiculescu"

Într-o intervenție la postul România TV, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat miercuri seară,  că, dacă ar fi fost în locul premierului Cîţu, l-ar fi demis şi pe Dan Barna din postul de vicepremier, „la pachet” cu Vlad Voiculescu.

Traian Băsescu susţine că demiterea lui Voiculescu este „mai mult decât justificată” având în vedere gafele administrative produse de fostul ministru USR-Plus.

„Eu îl demiteam şi pe vicepremierul care are în coordonare Ministerul Sănătăţii. Sunt trei vicepremieri şi fiecare are în coordonare nişte ministere. Trebuiau să plece la pachet, Barna.

Dacă Barna era responsabil de Sănătate, să-i fie de bine. Trebuia să plece şi el”, a afirmat Traian Băsescu.

Băsescu susține că premierului Cîţu este multe prea tolerant cu miniştrii cabinetului şi că tocmai de aceea USR-iștii şi-au permis să acţioneze pe cont propriu, independent de şeful guvernului.

„Este un Guvernu în care autoritatea nu funcţionează. Mie îmi pare rău să spun lucrul ăsta despre Cîţu. Dar adevărul este că a permis miniştrilor, iar unii miniştri s-au luat în serios, să acţioneze independent de guvern, independent de premier ceea ce este inadmisibil într-o societate în care totuşi administraţia funcţionează cu reguli precise. Nu e posibil. Ce s-a întâmplat ieri cu acel ordin este în afară de orice imaginaţie ca mod de funcţionare a unei administraţii”, a subliniat Băsescu.

Fostul președinte a mai adăugat că USR-iștii nu știu cum funcționează administrația

„Discutăm despre oameni care habar n-au cum funcţionează administraţia. Nu poţi să introduci măsuri restrictive pe teritoriul României nici măcar într-un cătun fără aprobarea premierului, că atunci fiecare ministru, gândiţi-vă că cel de la Transporturi stabileşte el că nu se mai circulă pe drumurile naţionale vinerea şi sâmbătă, cel de la Aviaţie zice că niciun avion nu mai aterizează cinci zile pe săptămână. Nu există aşa ceva în administraţie.

În administraţie este un singur om care culege toată informaţia şi dă DA-ul final, iar ăsta este premierul" a mai adăugat  Băsescu.