Chițac înființează compartimentul “Personal Navigant” în Primăria Constanța

Prin noua organigramă a Primăriei Constanța, care urmează să fie votată de consilierii locali peste câteva zile, se înființează un compartiment specializat pentru navigatori.

“Se înființează în subordinea Primarului municipiului Constanța Compartimentul personal navigant și diaspora care va avea în structura sa o funcție publică nou înființată de inspector clasa I gradul asistent.”

Așa se prevede la Art. I9 din primul capitol al organigramei afișată printre proiectele anunțate pe site-ul Primăriei Constanța.

De ce are nevoie Primăria de un departament pentru personal navigant?

Povestea cu deschiderea unui departament în primărie dedicat marinarilor a apărut vara trecută, în timpul campaniei electorale.

Atunci, într-o goană disperată după voturi, Vergil Chițac a găsit de cuviință să se viziteze și cu așa-zișii reprezentanți ai navigatorilor,  precum Laurențiu Mironescu - în calitate de președinte al Ligii Navale Române (chiar dacă acesta era membru PMP), Marius Țuțuianu - în calitate de președinte al Asociației Comandanților de Navă și Vasile Daniel, George Rădulescu, Ilie Neacșu aceștia din urmă fiind administratorii unor grupuri de navigatori de pe diverse rețele de socializare.

Extras din noua organigramă a primăriei
Extras din noua organigramă a primăriei

După toate aceste întâlniri, Chițac a concluzionat că se impune ca Primăria Constanța să aibă un compartiment dedicat personalului navigant, așa cum avea să explice chiar actualul primar:

“În calitate de primar, voi înființa un departament special pentru marinari în Primărie. Departamentul se va axa pe:

  • depunerea și furnizarea de informații, avize, autorizații cu celeritate, având în vedere natura profesiei acestora, condiționată de plecările în voiaj;
  • implicarea cu sprijin juridic, diplomatic și consular în cazul repatrierilor, litigiilor de muncă etc;
  • crearea unor programe și manifestări sportive, culturale și sociale pentru navigatori și copiii acestora; – consiliere personală în relația cu alte instituții și organizații.

Sunt convins că, odată cu înființarea acestui departament, vom identifica împreună și alte nevoi. Cele mai multe idei bune pot veni tocmai de la marinari. Primarul trebuie să-și reprezinte toți cetățenii și să dezvolte programe dedicate acelor categorii socio-profesionale strategice în dezvoltarea orașului.

De asemenea, în parteneriat cu Guvernul României, mă voi implica în sprijinirea următoarelor inițiative:

  • crearea legislației pentru pavilionul românesc, pentru atragerea de nave comerciale și crearea de noi locuri de muncă;
  • burse pentru cadeții români, pentru ca absolvenții de marină să se integreze mai ușor în flota internațională.

Cele două inițiative se află deja la Ministerul Transporturilor, depuse de specialiști din Constanța, pentru a fi prinse în Strategia Navală a României. În afară de măsurile pe care le-am gândit în a susține această categorie profesională, merită a fi luată în considerare și propunerea ca Ziua Internațională a Navigatorilor, 25 iunie, să fie sărbătorită pe plan local prin manifestări adecvate, dezbateri și spectacole.

Niciodată Primăria nu s-a implicat în promovarea și susținerea lor, iar asta trebuie să se schimbe!”

Dacă ați avut răbdare să lecturați însăilarea primarului, observați cum amestecă acesta realitatea cu ficțiunea, și minciuna cu adevărul, în stilul-i habarnistic.

De ce să nu facem și un departament pentru profesori sau pentru medici? S-ar putea să ajungem la concluzia că aceștia plătesc mai multe taxe și că influențează enorm viața socială a urbei.

Desigur, discuția tinde să devină utopică, pentru că pornește de la premisa greșită, cum că unii sunt mai importanți decât alții. O teorie specifică guvizilor de port, care au ajuns filosofi pe uscat la Eforie (care apropo, are propria-i primărie).

Chițac, săgeata operatorilor portuari

Pentru buna informare a cititorilor noștri, amintim că între Vergil Chițac și “operatorii portuari” există aproape o relație simbiotică,  relație care poate explica și toata “gargara” de mai sus.

Să nu uităm că actualul primar este promotorul Legii Offshore, prin care s-a dorit favorizarea concesionarilor perimetrelor gazeifere din Marea Neagră, printre care se numără și susținătorul său Gabriel Valentin Comănescu - administratorul Grup Servicii Petroliere.

Și tot Vergil Chițac, în calitate de senator, a inițiat o serie de amendamente pentru modificarea Ordonanței 22 din 1999 privind administrarea porturilor și a căilor navigabile, prin care a urmărit micșorarea taxelor practicate de CN APM Constanța, în beneficiul operatorilor și armatorilor.

Așa cum publicația noastră a mai relatat, în spatele acestor mișcări se află interesele “operatorilor portuari” sau “chiriașii din port” reuniți sub umbrela organizației patronale “Constanța Port Business Association.”

Această structură patronală, care teoretic reprezintă interesele firmelor din port, este condusă de Viorel Panait și Bogdan Idu, ambii acționari la Comvex SA, dar și de Laurențiu Mironescu, care este manager la firma de remorcaj COREMAR și acționar la Euro Shipping.

În timp ce operatorul Comvex SA beneficiază de cele mai mici tarife la închirierea domeniului portuar pe care-și desfășoară de 30 de ani activitatea, firma COREMAR manageriată de Mironescu, a semnat recent două contracte a câte 5.580.000 lei cu CN APM pentru închirierea de pilotine.

Cu așa sfetnici și interese, n-ar trebui să ne mai mire situația în care se află portul sau orașul. Aveți încredere!