Vergil Chițac s-a făcut de râs. Procesul deschis împotriva lui Radu Mazăre, anulat rapid de instanță

V-am spus, nu mai departe de săptămâna trecută, despre faptul că acțiunile deschise de Vergil Chițac împotriva condamnaților din dosarul retrocedărilor sunt reale fumigene, servite naivilor care chiar cred în asemenea inițiative menite eșecului încă din start. 

”Pentru cei care încă se îndoiesc de faptul că în Constanța s-a schimbat macazul, pentru cei ce speră că vechile metehne vor fi în continuare tolerate, celor ce se lupta pentru păstrarea beneficiilor și privilegiilor dobândite ilicit, celor ce sunt încrezători că m-ar putea face parte la ilegalitățile lor, celor ce speră că voi ascunde sub preș mizeria administrațiilor anterioare, le transmit, din nou, un mesaj ferm de toleranță zero la corupție și orice altă forma de încălcare a legii.

Am depus acțiuni în instanță pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat orașul bucată cu bucată. Mazăre, Constantinescu, Nejloveanu, Giurgiucanu, Borcea și alții, trebuie să plătească din banii lor prejudiciul creat constănțenilor.
Sumele puteau fi deja confiscate când au fost condamnați dacă Felix Stroe nu propunea neangajarea Consiliului Local ca parte vătămată în proces. El a propus, consilierii au votat cu 2 mâini, căci deh, de aceea avem un cartier pe malul mării numit al Consilierilor.
Am făcut acest pas pe care defuncta administrație a refuzat să-l facă pentru a-și proteja capii și acoliții.
Am încredere că justiția ne va da și de această dată dreptate și vom recupera prejudiciul cauzat. Aveți încredere!”, declara Vergil Chițac în data de cinci aprilie. 
 
În data de șase aprilie, la o zi distanță publicam articolul: https://www.constanta.info/2021/04/06/vergil-chitac-ne-serveste-o-noua-fumigena-i-a-dat-in-judecata-pe-radu-mazare-si-nicusor-constantinescu.

Primăria a pierdut. Judecătorii au anulat acțiunea 

La doar 14 zile distanță, instanța anulează prima și cea mai ”consistentă” acțiune a Primăriei Constanța împotriva grupului infracțional Mazăre-Constantinescu, prin care se solicita un prejudiciu de 2,5 milioane euro. Acțiunea a fost anulată din start, ceea ce arată, dacă mai era nevoie inutilitatea acțiunii depuse. 
 
După episodul cu hotărârile de consiliu adoptate ilegal, Vergil Chițac se face încă o dată de râs, așa cum de mult n-am mai văzut un primar al Constanței să reușească.