Incompetența Prefecturii ține orașul Constanța închis de 1 mai

Incidența raportată în legătură cu infectarea populației cu virusul Sars CoVid 19 este într-o scădere clară. Iar asta nu se întâmplă de ieri, ci de mai multe zile la rând, trendul arătând foarte clar că valul de infectări este pe cale să se stingă, deocamdată. 

Cu toate acestea, deși este un prilej fantastic pentru investitorii din HORECA de a mai recupera din pierderile pe care le-au suferit, odată cu vacanța de Paști / 1 mai, Prefectura Constanța refuză să relaxeze restricțiile impuse și să lase unitățile de alimentație publică, de exemplu, să poată primi clienți în interior. 

Conform răspunsului oferit de reprezentanții Prefecturii, nu se va umbla la restricții decât în momentul în care vor trece 14 zile de la impunerea acestora. Adică pe data de 9 mai, fix. 

Orașul Constanța rămâne astfel limitat în a-și folosi potențialul turistic, pentru a mai aduce niște bani în economia locală. Pentru că așa dorește prefectul. 

Și ca să nu credeți că suntem răutăcioși, vă oferim răspunsul prefectului Capitalei, confruntat cu exact aceeași situație. 

”Vom aştepta 48 de ore de la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mie ca să luăm o decizie”, a spus prefectul Alin Stoica. Așadar, la București se așteaptă 48 de ore, la Constanța, care are nevoie de vacanța de 1 mai ca de aer, se așteaptă 14 zile. 

Aplauze, vă rugăm!