Primăria Constanța a autorizat un nou bloc cu 15 etaje în stațiunea Mamaia

Asaltul imobiliar asupra stațiunii Mamaia continuă în forță. Direcția de urbanism a Primăriei Constanța tocmai a emis certificatul de urbanism pentru construirea unui bloc turn, cu 15 etaje, în partea de Nord a stațiunii Mamaia, în zona cluburilor.

Imobilul urmează să fie amplasat pe aleea Lamia nr. 14, și va avea o desfășurare pe 3S + P + 12E + 15Er + Terasă circulabilă. Structura de rezistență va fi realizată din "cadre din beton armat, zidărie de BCA, izolație exterioară de 10 cm și tencuială decorativă siliconică."

La subsol vor exista locuri de parcare, la parter spații comerciale, iar la etaje apartamente de locuit cu două camere (între 73 și 89mp fiecare).

Mirage Sunrise - M.C.F. CONSTRUCT 2000 SRL
Mirage Sunrise - M.C.F. CONSTRUCT 2000 SRL

Proiectul se numește Mirage Sunrise, și are ca termen de livrare anul 2023. Numele de scenă sub care se prezintă dezvoltatorul imobiliar este Alpha Builders, cu sediul social declarat în Constanța, Intrarea Mr. Sofran nr. 1.

În spatele acestui subterfugiu se află de fapt societatea M.C.F. CONSTRUCT 2000 SRL, deținută și administrată de Gabriel Cristian Panait.

Discutăm despre același afacerist care l-a băgat în izolare anul trecut pe actualul ministru al justiției, Stelian Ion de la USR-Plus.

Stelian Ion, avocatul dezvoltatorului Panait

Merităm să ne reamintim, cum în iulie 2020, la inaugurarea Hotelului Amfiteatru din Olimp, fostul deputat Stelian Ion a avut o scurtă întrevedere cu dezvoltatorul imobiliar Gabriel Cristian Panait, despre care avea să declare ulterior că se știu “doar din vedere.”

La scurt timp după întâlnirea cu pricina, Panait a fost declarat pozitiv la o testare Covid-19, obligându-l astfel și pe Stelian Ion să intre în auto-izolare, chiar dacă acesta din urmă se afla în plină campanie electorală.

Așa avea să afle opinia publică despre întâlnirea celor doi. Dacă circumstanțele ar fi fost altele, probabil că nimeni n-ar fi știut nici până azi despre existența acestei relații “din vedere.”

Desigur, cei doi s-au ferit să-și pună pe tapet prietenia, mai ales că discutăm de interese transpartinice, având în vedere că presa l-a asociat pe Ilie Panait, tatăl lui Cristian Panait, cu gruparea Muhscină din PNL Constanța. Dar asta n-a fost nimic, față de cruda realitate ce avea să iasă la iveală o lună mai târziu.

Astfel, pe la începutul lunii septembrie 2020, s-a aflat că unul dintre clienții lui Stelian Ion, din perioada în care actualul ministru practica avocatura, a fost chiar MCF Construct Instal SRL, una dintre firmele lui Gabriel Cristian Panait pe care-l știa “din vedere.”

Păi cum ar putea actualul primar Vergil Chițac să nu autorizeze așa ceva?