Scandalul continuă. Primarul e mulțumit de Horia Constantinescu, USR îl vrea plecat, PNL tace

Brusc, după șase luni de administrație comună Vergil Chițac, PNL, USR, ceva nu le mai convine legat de personajul Horia Constantinescu, celor de la USR. Nu spunem că nu au dreptate, pentru că au. Horia Constantinescu a dat destule dovezi deja că trebuie să dispară. Ciudat e faptul că nemulțumirile USR-iștilor vin atât de târziu. 

La fel de ciudat e că disputa pare să se tranșeze pueril, mai degrabă prin intermediul media și Facebook. Te aștepți de la o coaliție serioasă să aibă discuții în spatele ușilor închise și să-și rezolve problemele. La fel cum te-ai aștepta de la USR să pună piciorul în prag, nu să se mulțumească doar cu lamentări publice pe care nimeni nu pare să le bage în seamă.

Ba din contră, parcă la mișto, primarul Vergil Chițac a ieșit public și, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica de Constanța, și-a reiterat sprijinul acordat lui Horia Constantinescu, de activitatea căruia s-a declarat extrem de mulțumit. La fel de interesant, primarul a trimis o săgeată și către PNL, declarând că el a fost ales ”uninominal”. Primarul uită, la doar șase luni de zile de când a fost ales, că fără susținerea liberalilor, cota lui în sondaje era undeva la maxim 10 %. Astăzi, domnia sa declară că a fost ales uninominal, adică numele pe care-l poartă i-a adus funcția. 

Revenind, astăzi, după vizionarea interviului acordat de primar, USR a continuat lamentarea, prin vocea gălăgiosului de serviciu, Mihai Ochiuleț, care ne-a spus, pe Facebook din nou, că Horia Constantinescu trebuie să plece. 

”Domnul Primar Vergil Chițac pune un politruc PSDist mai presus de parteneriatul cu USRPLUS. Declarațiile din spațiul public ne dau de înțeles că există și un soi de admirație pentru modul în care un funcționar public înțelege să-și exercite atribuțiile în total dispreț față de conduita prevăzută în normele legale.

Domnule Primar, USRPLUS nu pune presiune politică pe un funcționar public! USRPLUS solicită public retragerea atribuțiilor și, pe cale de consecință, anularea delegării în urma unor înțelegeri din campania pentru alegerile locale.
Reamintim că ne aflăm într-un parteneriat pentru schimbarea în bine a Constanței, iar deciziile importante trebuie luate împreună. Ne aflăm în fața unei probleme generale, de principiu, nu în fața unei situații punctuale. Stop aranjamentelor de culise!”, a declarat Mihai Ochiuleț. 
 
De remarcat acest ”stop aranjamentelor de culise”. Oare e vorba de aceleași aranjamente prin care USR a obținut un viceprimar, sau vicepreședinte de Consiliu Județean sau o grămadă de oameni în consiliile de administrație ale orașului? 
 
În concluzie, demersul USR Constanța pare să concretizeze o realitate foarte clară: în orașul nostru, USR-iștii au primit porția pe care au cerut-o și au fost trimiși la colț s-o rumege în liniște. Cam în același mod în care un viceprimar a fost exilat din clădirea Primăriei. În Constanța USR nu contează.