Bulevardul Lăpușneanu va fi răscolit în plină vară, pentru că angajații Primăriei Constanța nu au cunoscut detaliile proiectului

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a dezvăluit astăzi un nou episod de incompetență al angajaților instituției pe care o conduce. Am aflat astfel că deși contractul prin care va fi ”remodelat” bulevardul Lăpușneanu, între Sat Vacanță și parcul de la Gară, a fost semnat deja de multă vreme, lucrările propriuzise vor începe cel mai probabil abia în data de 15 iunie, adică în plină vară. 

Cum s-a ajuns la această întârziere, ne-a mărturisit tot primarul. Nimeni din Primăria Constanța nu a știut că proiectul amenajării bulevardului prevedea ca șantierul dedicat lucrărilor să fie situat la ... Telegondola din Mamaia. Ceea ce e aberant, pentru că nu poți ține un șantier într-o sațiune plină de turiști, dar și pentru că în zona respectivă nu există utilitățile necesare unui asemenea șantier. 

”Cum Dumnezeu nu s-a știut unde e prevăzut șantierul, nu-mi dau seama”, a gândit cu voce tare primarul Constanței. Nu ne-a spus însă despre vreo pedeapsă aplicată funcționarului care ar fi trebuit să cunoască acest detaliu și să-l corecteze. 

Șantierul se va muta, cel mai probabil, pe varianta orașului, în zona fostului Obor. Adică într-o zonă în care deja traficul este aproape imposibil, din cauza lucrărilor RAJA, primarul Vergil Chițac mai adaugă un șantier. Iar la acestea două se adaugă puhoiul de turiști care vor intra în oraș exact prin această zonă. 

Lucrările vor dura 18 luni. Vai de noi!