De neînțeles! Viceprimarul USR Florin Cocargeanu critică Primăria pe care o conduce

Alianța asta împotriva naturii dintre USR și PNL dă naștere unor situații pe care nu le-am putut nici măcar gândi vreodată. Totul pleacă de la faptul că salvatorii de la USR nu reușesc să iasă din logica de protestatari, de opozanți, dar nici nu pot renunța la funcțiile călduțe pe care le-au primit în administrația locală. Așa am ajuns astăzi la o situație complet anapoda, în care un viceprimar în funcție critică exact aparatul pe care-l conduce. La dovada clară, dacă vreți, că în Primăria Constanța nu avem parte de o echipă ci de mai multe găști care, e clar că nu se înțeleg. 

”Suntem în situația de neacceptat în care Primăria, deși are bugetate sume importante pentru întreținerea spațiilor verzi de pe domeniul public, nu reușește să mențină un contract de prestări servicii privind gospodărirea spațiilor verzi cu o societate comercială dar transmite asociațiilor de proprietari ofertele de prețuri ale aceleiași entități. Această atitudine arogantă de tratare în dispreț a constănțenilor trebuie să înceteze! Dispozițiile legii 196/2018 privind privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor sunt clare și neinterpretabile. Obligația întreținerii spațiilor verzi publice aferente cvartalelor de blocuri este limitată strict la aspecte ce privesc proprietatea comună deținută de proprietarii locuințelor dintr-un condominiu! Autoritatea locală nu poate excede aceste prevederi decât cu consimțământul cetățenilor și nu poate legifera abuziv. Noi, consilierii locali USR PLUS, vom face toate demersurile necesare de a corecta orice legiferarea abuzivă, care lasă loc de interpretare și ieșire în decor pentru reprezentanți ai autorității publice! Ne asumăm posibile greșeli în procesul de aprobare al unor proiecte în cadrul Consiliului Local.”, este declarația pe care a făcut-o astăzi viceprimarul municipiului Constanța, Florin Cocargeanu, declarație preluată și asumată incorpore, așa cum ne-am obișnuit, de toți colegii viceprimarului din Consiliul Local. 

Cum spuneam, o situație anapoda care arată totuși, dacă mai era nevoie, că alianța USR - PNL nu funcționează și nici nu va funcționa. Doar că, una dintre cele două părți trebuie să facă un pas înapoi, să renunțe la funcțiile primite, lucru care nu pare să convină nici salvatorilor nici liberalilor. Câinele nu pleacă de la măcelărie, nu-i așa?

Etichete: