Milionarii de la Constanta Altfel au spus în fața instanței că nu-și permit să plătească o amendă de 500 de lei

Urmărind activitatea din ultimele luni de zile, am înțeles cu toții că în fruntea Primăriei Constanța s-a cocoțat o gașcă de oportuniști complet dezinteresată de binele cetățeanului. Și tragem această concluzie după ce, vreme de mai bine de doi ani, băieții care astăzi ne conduc destinele au mimat implicarea civică prin Asociația Constanța Altfel, care se dorea o organizație ce apăra interesul cetățeanului de rând.

În realitate, însă, Asociația Constanța Altfel nu a făcut decât să hărțuiască unii oameni de afaceri, blocându-le investițiile sub diferite pretexte, de genul ”se construiesc blocuri pe spații verzi”, pretexte care le-au adus voturi din partea unor constănțeni naivi care astăzi realizează ce greșeală au făcut.
Culmea, jocurile murdare pe care le face Asociația Constanța Altfel au căpătat o nouă formă, după alegeri. Astăzi, asociația mutată de Felicia Ovanesian și Vergil Chițac pe numele unor apropiați, este implicată în procese cu Primăria Constanța, condusă de membrii fondatori ai asociației. Vă dați seama câtă regie e la mijloc?
Fondată undeva prin 2017, asociația celor care ne propuneau un oraș altfel a început însă să piardă majoritatea proceselor deschise, cu scop electoral, mai ales după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că nu mai poți ataca așa, la întâmplare, orice afacerist pe care ți se pune ție pata, ci doar pe acela care îți afectează viața în mod direct.
În același mod a pierdut asociația Constanța Altfel și procesul cu firma Comprest Util, care ridica un bloc de locuințe pe bulevardul Lăpușeanu. În disperare de cauză, văzând că argumentele lipsesc, avocatul ”altfel” a început să recuzeze judecătorii, lăsând impresia clară că se află în căutarea unui anume judecător. Mai pe românește, recuzarea înseamnă o solicitare de schimbare a judecătorului, în baza unor motive întemeiate. Doar că motivele au lipsit cu desăvârșire, așa că la a treia astfel de solicitare, reprezentanții Constanța Altfel au primit o amendă modică de 500 de lei, menită mai mult a le atrage atenția să înceteze cu asemenea prostii.
Aici intervine ipocrizia și nesimțirea reprezentanților Constanța Altfel. Aceștia au cerut nici mai mult, nici mai puțin, decât să le fie anulată această amendă, pe motiv că nu-și permit o asemenea sumă. Rețineți, vorbim de 500 de lei amendă.
Se cuvine astfel să reamintim cine sunt oamenii care conduc astăzi Asociația Constanța Altfel. În locul primarului Vergil Chițac a fost așezată nora acestuia, Roxana Gheorghe. Nu știm foarte clar cu ce se ocupă tânăra Roxana Gheorghe (Chițac, după nunta de acum o săptămână), dar știm că se învârte prin oraș într-un Mercedes Luxos, iar dacă ar avea nevoie de 500 de lei, ar putea oricum apela la tata socru, primarul cu venituri din salariu și pensie de peste 18.000 de lei lunar.
Din asociație face parte și avocatul Toxin Liliana Cristina. Conform declarației de avere depusă de Felicia Ovanesian, între acestea două a existat un împrumut de 200.000 de euro. Un detaliu care spune multe despre situația materială a membrilor Constanța Altfel, fără să mai aducem aminte de averea impresionantă pe care o deține Felicia Ovanesian însăși.


 
Și atunci, cum să soliciți instanței să-ți anuleze o amendă de 500 de lei, pe motiv că nu îți permiți să achiți o asemenea sancțiune? Cum să minți instanța într-un asemenea mod barbar? Înțelegeți acum cât de lipsiți de scrupule sunt domnii ”altfel”, dacă pierd timp și resurse pentru o amendă măruntă?
În final, simțim nevoia să atragem atenția asupra unui detaliu consemnat de reprezentanții Asociației Constanța Altfel în cererea de anulare a amenzii.
”În ce privește, cererea subsidiara de reducere a amenzii judiciare, solicităm respectuos a avea în vedere faptul că subscrisa este o asociație civilă, a cărei activitate este subsumată apărării drepturilor și intereselor legitime ale membrilor noștri, dar și cele ale locuitorilor municipiului Constanța, iar unicele venituri de care dispunem sunt cotizațiile membrilor și ocazional, sume provenite din redistribuirea cotei de 2% din impozitul pe venituri/profit.
Ați prins-o? Constanța Altfel se ocupă în primul rând de apărarea intereselor membrilor și abia apoi, eventual, de interesul constănțenilor. O spun chiar ei, negru pe alb.
Am urmărit, după cum bine știți, de ani de zile acest subiect. Am spus-o, mult înainte de alegeri, că oamenii aceștia nu trebuie să ajungă la conducerea orașului. Vorbim despre oameni care nu vor să achite o amendă de 500 de lei desi solicită demolarea unor investiții de zeci de milioane de euro. Vorbim despre oameni care acționează pentru că iubesc să facă rău, nu pentru că iubesc orașul Constanța.
În sala de judecată, avocatul Liliana Toxin i-a transmis nervos unuia dintre investitorii în fața căruia a pierdut toate acțiunile deschise, că dacă e nemulțumit de activitatea Asociației Constanța Altfel ”poate să plece din oraș”. Un fel de ”ciocul mic, că noi suntem la putere acum”. Aceasta poate fi doar o simplă afirmație spusă la nervi, desi în realitate trădează un mod de gândire, bine conturat în spatele ușilor închise, în discuțiile interne ale șmecherilor din Asociația Constanța Altfel. Trebuie menționat de asemenea că doamna Toxin este fost judecător, fapt care ar fi trebuit să o oblige la o cu totul altă conduită în sala de judecată.
Din fericire, trei ani vor trece repede, greșelile acestor indivizi ce au acaparat puterea locală prin minciună și acțiuni lipsite de scrupule sunt din ce în ce mai vizibile, așa că în 2024 constănțenii vor ieși probabil masiv la vot pentru a repara o regretabilă eroare, îndepărtându-i pe acești incompetenți din viața orașului.