De ce se teme Felix Stroe de primarul din Agigea, Maricel Cîrjaliu?

Disperat, aflat în plină criză, urât de populația din comuna Agigea, încă primarul localității, Maricel Cîrjaliu, recurge la tot felul de stratageme pentru a încerca să recâștige încrederea locuitorilor. Din păcate, una dintre aceste soluții nu este să se și apuce să facă treaba în Agigea. Pentru că nu știe cum să facă treabă și pentru că interesul lui, în fruntea comunei, nu a fost niciodată acesta.

Una dintre strategiile pe care le-a pus la cale primarul comunei Agigea este aceea de a denigra orice ziarist are curajul să-l critice. Există două abordări, în ceea ce privește presa, din partea PSD-istului Maricel Cîrjaliu. Prima e să plătească pentru articole pozitive, a doua este să-i arunce pe toți cei care refuză plata în curtea ziariștilor corupți, plătiți de tot felul de dușmani să-i strice frumoasa imagine, atât de frumoasă de abia a reușit să câștige alegerile la 30 de voturi distanță de un copil care abia a trecut de 30 de ani.

În încercarea lui disperată de a arăta oamenilor ce-i cu ziariștii care-l critică, Maricel Cîrjaliu obișnuiește să se filmeze, în biroul instituției (la locul de muncă deci, pe banii contribuabililor). În aceste filmări prezintă tot felul de scheme ale corupției din presa locală, pe care însă nu le arată niciodată de aproape, cerând tuturor să fie crezut pe cuvânt.

Dușmanul suprem este de fiecare dată Pescăria lui Matei, care învrăjbește presa împotriva unui primar competent și frumos ca domnia sa. Agigea se învârte după soare, străzile sunt asfaltate, școlile sunt dotate, parcurile put de verde la fiecare pas, ba cred că avem și o Universitate pe acolo și n-o vedem noi, pentru că ne plătește Matei să n-o vedem.

Cu primarul din Agigea și cu minciunile pe care obișnuiește să le arunce pe piață vom rezolva problema în fața instanței, acolo unde am deschis deja o acțiune pentru a lămuri lucrurile. Fiind însă vorba de vicepreședintele PSD Constanța, am dorit să știm poziția Organizației Județene PSD Constanța, referitor la toate injuriile și acuzele mincinoase pe care Maricel Cîrjaliu le aduce ziariștilor constănțeni.

Răspunsul a fost unul evaziv, care ne arată un lucru cât se poate de clar: lui Felix Stroe îi este frică de Maricel Cîrjaliu.

”Referitor la informațiile, afirmațiile și acuzele aduse în spațiul public în ultima perioadă, la adresa unor ziariști și instituții de presă, conducerea PSD Constanța se delimitează de orice blamare a mass media, în general și în cazuri particulare și se exprimă împotriva oricăror acuzații nedovedite, făcute în social media, fără prezentarea unor dovezi concrete, palpabile.

De altfel, este rolul organelor abilitate să se pronunțe în asemenea chestiuni și nu a politicienilor. Conducerea PSD Constanța și toți membrii noștri de partid respectă și mulțumesc mass media constănțene și de pretutindeni, pentru serviciul public adus și pentru respectarea și consolidarea democrației în România.

Ne exprimăm în continuare speranța că relațiile noastre - ale tuturor partidelor politice, dar și a celorlalte componente sociale - cu presa scrisă, online și audio-vizuală va fi în continuare una corectă și benefică pentru întreaga societate civilă.”

Conducerea PSD Constanța și toți membrii noștri de partid spune Felix Stroe. Ceea ce evident, este neadevărat, din moment ce acest răspuns se referă la un vicepreședinte al PSD Constanța. Un răspuns dat așa, ca să fie dat. Lui Felix Stroe îi este frică să-i spună subordonatului pe linie de partid, Cîrjaliu, să nu mai înjure presa. Iar aici se naște întrebarea: de ce se teme Felix Stroe de primarul din Agigea?

Nu este prima dată când conducerea PSD Constanța tratează lucrurile cu dublă măsură, în privința lui Cârjaliu. În cadrul unei conferințe de presă, întrebat despre problemele penale ale primarului Cîrjaliu, președintele PSD Constanța afirma răspicat că până la o sentință definitivă, colegul său este nevinovat și nu se va lua nicio măsură împotriva acestuia, fiind chiar ales și sprijinit pentru o nouă candidatură. Câteva luni mai târziu, lui Decebal Făgădău i se refuza dreptul de a candida la parlamentare, pentru că fusese trimis în judecată. Aceeași situație, măsuri diferite. Pentru că, așa cum spuneam, lui Stroe îi e frică de Cîrjaliu.

De ce se teme Stroe? Nu știm, dar putem intui.

Ne putem gândi, de exemplu, că ani de zile RAJA, condusă de Felix Stroe a ocolit localitatea Lazu, pentru ca primarul Cîrjaliu să-și facă de cap încasând bani pe serviciile de vidanjare. O fi fost un aranjament agreat de ambele părți? Așa pare.

Ne putem gândi, că Maricel Cîrjaliu, bine înfipt în relații de afaceri cu gașca lui Nicușor Constantinescu, știe ”combinații” care l-ar trimite pe Stroe în afara vieții politice?

Ne putem gândi chiar la combinații directe între cei doi? Știm doar că lucrările RAJA prin comune obișnuiau să fie subcontractate de apropiați ai familiei Stroe. Să-și fi primit primarul partea? Se poate.

Sau poate că pescadoarele familiei Stroe duc pește și la restaurantul Golful Pescarilor, patronat de familia Cîrjaliu, nu doar la Delfinariul din Constanța, atunci când nu se scufundă omorând oameni? Ar fi aproape imposibil de crezut că nu.

Un lucru e cert, din experiența ultimilor ani. Lui Cîrjaliu i se permite orice, în organizația de partid PSD Constanța. În timp ce el ar trebui să fie primul exemplu pentru a arăta dorința de reformare a organizației, primarul este încurajat și lăsat să exceleze în prostie și să tragă după el social democrații buni.

În timp ce unor tineri precum Lungoci sau Răsăuțeanu li se pune pumnul în gură, Cîrjaliu este lăsat să zburde. Dinozaurii protejează dinozaurul, iar în acest fel PSD este pe drumul sigur spre eșec.

P.S. La una dintre conferințele de presă, l-am întrebat pe Felix Stroe de câte ori a trecut prin comuna Agigea. Ne-a răspuns că nu a trecut niciodată. Trageți dumneavoastră concluzia.