Am încercat să plătim parcarea folosind cardul, în Constanța. Sistemul e prost și greu de folosit

Începând cu ziua de 18 iunie, sistemul de plată pentru parcare gândit de deștepții din Primăria Constanța începe să fie implementat, treptat. Implementat însemnând că se așează niște panouri, care ne indică prețurile și modalitatea de plată. Din păcate, așa cum ne-am obișnuit, lucrurile sunt așezate în grabă, cu multe imperfecțiuni care pun plătitorii în dificultate.

De ce să instalezi un sistem de plată, prin SMS, pe care nu-l pot folosi decât abonații Orange și Vodafone, greu de înțeles. Astăzi însă ne vom referi la ”modernul” sistem de plată prin card cu care ne scot ochii reprezentanții Primăriei Constanța. În realitate, un site obscur, cu o grămadă de lacune, care fac parcarea greu de plătit, în anul Domnului 2021, an în care ai la dispoziție o grămadă de soluții inovative. 

Imediat după ce intri pe site-ul indicat, https://payment.uppark.io/payment (de ce n-or fi făcut parcareconstanta.ro, naiba știe), după ce introduci numărul mașinii, ți se cere să alegi zona în care vrei să parchezi. Ai de ales între Mangalia, Buzău, Câmpina, Iași, Gheorgheni și zona 0, zona 1, sau zona 2. Constanța nu apare nicăieri. 

Speri că zonele indicate fac parte din Constanța, deși nimeni nu te asigură de acest lucru, și selectezi una dintre ele. 


 
Urmează selectarea produsului pe care-l achiziționezi. Aici, din nou haos. Ai de ales între diferite servicii de genul 30 de minute gratuit, primele 30 de minute gratuit dar la preț de 2 lei, o oră de parcare 4 ron, din nou primele 30 de minute gratuit dar la 6 ron și din nou primele 30 de minute gratuit, dar la preț de 10 ron. Dacă voi pricepeți ceva ... 
După ce ai depășit și acest pas, trebuie să introduci o serie de date personale. Probabil după, urmează partea efectivă de plată prin card. Și uite așa, printr-un sistem rudimentar, prost gândit, ajungi să pierzi 10 minute doar pentru a reuși într-un final să achiți parcarea într-o zonă (e neclar din ce oraș e acea zonă, nu specifică).

Așadar, după ce l-au târât pe fostul primar prin tribunale pentru că ar fi construit un regulament al parcărilor prost, actualii reprezentanți ai Primăriei Constanța au reușit performanța să ne ofere un regulament mult mai prost. Aveți încredere!