Cătălin Drulă: "Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare va fi desființată"

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, duminică, faptul că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) va fi desființată.

Declarația citată de publicația G4Media a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă din Timișoara.

”Noi aveam un control pornit la cererea mea, control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe seria de achiziții. 

Această agenție va fi desființată, am discutat și cu premierul și și-a dat acordul, iar atribuțiile ei vor fi preluate de IGSU.

De fapt nici nu-și avea neapărat rostul, iar prin felul în care au acționat vedem și aceste acuzații.

Vom desființa această agenție” a afirmat ministrul Cătălin Drulă, duminică.

Dacă spusele ministrului USR se vor materializa, agenția de salvare urmează să devină parte integrantă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, această activitate urmând să fie treacută, pentru prima dată în istoria ei, de la Transporturi la Ministerul de Interne.

Pretextul folosit pentru adoptarea acestei decizii este recentul dosar DNA, în care directorul demis al ARSVOM, Daniel Manole, a fost acuzat de luare de mită. 

Mita n-a fost încă dovedită, dar ministrul se grăbește totuți să treacă acest serviciu sub umbrela lui Raed Arafat, probabil împresionat de sumele bugetate pentru achizițiile de nave de salvare.