Rompetrol oferă informații false despre starea victimelor afectate de explozia de la Midia Năvodari

Prin intermediul unei postări de Facebook, reprezentanții Rompetrol Kaz Munai Gaz International au declarat că victimele afectate de explozia survenită la rafinăria Midia Năvodari se recuperează rapid. Informația însă s-a dovedit una mincinoasă și a fost contrazisă, culmea, chiar de unul dintre tinerii care au avut de suferit în urma exploziei. În timp ce reprezentanții Rompetrol anunțau că tânărul de 27 de ani se recuperează rapid, acesta susține că în prezent abia se poate ridica din pat cu ajutorul asistentelor și este foarte deranjat de informațiile false aruncate pe piață. În plus, declarația tânărului demontează un alt comunicat al companiei, prin care eram anunțați că victimele nu doresc să li se facă publice numele. 

”Cu sprijinul autoritatilor si in acord cu dorinta familiilor, compania depune in continuare toate eforturile pentru transferul rapid al celor 2 colegi internati la spitalul de urgenta Floreasca catre o clinica de specialitate din strainatate. Conform ultimelor evaluări făcute de medicii specialiști din Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca”, starea celor doi colegi este stabilă, avand arsuri pe aproximativ 35% din suprafața corpului. In aceasta dimineata, s-a primit acordul din partea medicilor pentru transfer.
 
Colegul de 27 de ani internat în Constanța a început să meargă si se recuperează rapid dupa intervenția chirurgicală de vineri seară. Cadrele medicale de la Spitalul Judetean Constanta estimează că in perioada urmatoare acesta va fi externat.”, au scris pe Facebook reprezentanții Rompetrol KMG International. 
 
În răspuns la această postare, Zaim Laurențiu, chiar tânărul la care comunicatul Rompetrol făcea referire, a simțit nevoia să posteze o dezmințire. 
 
”Nu știu cine oferă aceste informații, dar sunt total eronate. Eu abia mă pot ridica din pat (Cu sacrificii foarte mari și ajutor din partea asistentelor), să merg până la toaletă și ei deja oferă informații că imi revin foarte repede și mai am putin și joc și fotbal. O fractură de os nu se repară în 4 zile. Să vă fie rușine !!! Semnat tânărul de 27 de ani.„, a scris Zaim Laurențiu pe Facebook. 
 
Ceea ce înseamnă că dincolo de secretomania aruncată peste cauzele întregii situații, domnii de la Rompetrol mint de rup și în legătură cu situația victimelor, postură extrem de rușinoasă pentru o companie care se dorește una de prestigiu la nivel național și internațional.