Făgădău a vorbit despre bulevardul Tomis pietonal în 2016. Chițac a transformat ideea în ”Hamburgeri în parcul Arheologic”

Primăria anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că începând cu acest weekend bulevardul Tomis, porțiunea dintre bulevardul Ferdinand și strada Traian, va fi închisă pentru traficul auto. Ideea a fost lansată în urmă cu mai mulți ani de fostul primar Decebal Făgădău, acesta renunțând ulterior la ea. În ciuda faptului că ideea nu le aparține și a fost aruncată pe piață în urmă cu mai bine de patru ani, actualii administratori ai Primăriei Constanța numesc inițiativa ”un nou concept”. 

În luna aprilie, anul 2016, Decebal Făgădău vorbea pentru prima dată despre posibilitatea de a transforma anumite porțiuni din bulevardul Tomis, în zone pietonale, pe perioada sezonului estival, pentru a încuraja astfel mișcarea în aer liber. Cu toate astea, fostul primar nu a pus în aplicare niciodată ideea. O aplică, începând cu acest weekend, liberalii lui Vergil Chițac, care au transformat conceptul într-o hotărâre de Consiliu Local, deși evident, lucrurile se puteau realiza și fără. Iată anunțul noii administrații. 

Hamburgeri în parcul Arheologic. Un nou concept lansat la malul mării  

”Luna iulie continuă cu surprize pentru constănțenii și turiștii iubitori de mișcare, sport și petrecut timpul în aer liber. Primăria Constanța lansează în acest weekend „Constanța coffee break“, un proiect prin care până la 15 septembrie, sâmbăta și duminica, între 08:00 și 23:00, bulevardul Tomis se va transforma într-o zonă de promenadă. În prima etapă ne vom putea plimba pe bulevardul Tomis între bulevardul Ferdinand și strada Traian, urmând ca în a doua etapă zona de promenadă să se extindă până la Capitol.

În acest weekend, începând de sâmbătă de la ora 08:00 și până duminică la ora 23:00, carosabilul se va transforma într-o mare terasă la care constănțenii și turiștii pot savura o cafea și, deopotrivă, într-un spațiu în care se pot plimba, pot merge cu role, biciclete, trotinete ori pot juca diferite sporturi.

Seria manifestărilor este deschisă de Festival du Bonheur pe 9 iulie, în Parcul Arheologic. Evenimentul se anunță unul special. În perioada 09-11 iulie, în jur de 17 Food Trucks-uri promit să ofere constănțenilor ocazia de a gusta dintr-un meniu extrem de variat. Bucătărie mexicană, indiană, sârbească, burgeri și coaste, waffles-uri, înghețată și cele mai gustoase prăjituri sunt doar o parte dintre bucatele alese care vă așteaptă să le încercați.

Jardin Urbain par Festival du Bonheur este despre o locație excelentă, o oază de verdeață în mijlocul orașului, în care se vor regăsi mâncăruri diverse, pentru toate gusturile.

Festivalul nu este doar unul gastronomic, astfel, pe durata celor 3 zile, constănțenii se pot bucura de o amenajare specială, spectacol de lumini, cu zone de relaxare, un bar ofertant și multă muzică bună asigurată de dj autohtoni.

Iubitorii mașinilor clasice vor regăsi la statuia Victoriei o expoziție de mașini de epocă, iar pe bulevardul Tomis sportivii constănțeni vor oferi demonstrații de baschet și vor încuraja tinerii participe la activități sportive.”

Avem de-a face, așadar, cu o administrație care amestecă istoria acestor locuri, bine reflectată prin modul în care a fost conceput Parcul Arheologic, cu rulote pline de hamburgeri și mâncare indiană. Eventual, domnul primar ar putea aduce mâncarea de la prietenii săi de la Bueno, care construiesc nestingherit în zona Lupoaică.