Maiorul Ionuț Voicu de la ISU, numit director la Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a detașat pentru o perioadă de șase luni la conducerea Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), pe maiorul Ionuț Voicu de la ISU. 

Această mișcare urmărește planul declarat al ministrului USR-Plus, de trecere a ARSVOM de la Ministerul Transporturilor în subordinea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Ionuț Voicu este șeful Centrului Operațional Județean ISU Dobrogea Constanța, dar lucrează și la Universitatea Maritimă din Constanța (UMC) fiind asistent în cadrul departamentului Științe Inginerești în Domeniul Mecanic (SURSA AICI).

Din 2009, Ionuț Voicu este membru al Asociației Generale a Inginerilor din România.

Fostul director al ARSVOM, Daniel Manole, a fost revocat din funcție pe data de 1 iulie, după ce numele său a fost inclus într-un dosar de cercetare penală privind achiziția a patru nave (trei de salvare şi una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA), instrumentat de procurorii DNA Constanța.

Imediat după declanșarea cercetărilor, ministrul transporturilor Cătălin Drulă, a anunțat că intenționează să mute ARSVOM în subordinea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Ca o mare coincidență, această "detașare" a maiorului de la ISU a fost anunțată exact azi când sindicatul ARSVOM avea o întâlnire stabilită cu ministrul Cătălin Drulă. 

Moiorul ISU, Ionuț Voicu
Moiorul ISU, Ionuț Voicu