Constanța, capitala tineretului. Programul ”ComeToSEAUs” a fost inaugurat

Anul acesta, într-o perioadă marcată de măști și interdicții, tinerii din Constanța se luptă pentru a duce la bun sfârșit titlul de Capitală a Tineretului pe care au reușit să-l câștige pentru oraș. În acest weekend, în portul Tomis a fost inaugurat programul #ComeToSEAUs. 

La eveniment au participat Vergil Chițac, primarul Constanței, Ligia Deca, consilier prezidențial, Adrian Cîrstea, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Cătălin Lazăr, director de cabinet al secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Mihai Dragoș, vicepreședinte al Consiliului Consultativ de Tineret al Consiliului Europei, Gabriel Carnariu, președinte al Consiliului Tineretului din România, Nicoleta Andreea Deliu-Pașol, șef Departament Comunicare al Băncii Comerciale Române, Andras Farkas, director strategic al Grupului PONT, Tudor Ogner, președinte al Federației Tinerilor din Cluj și Mircea Mericari, manager al programului Iași – Capitala Tineretului din România.

Primarul municipiului Constanța a citit un discurs, prin care a transmis un mesaj de încurajare inițiatorilor. 

„Distinși invitați, dragi tineri, dragii mei, sunteți tineri toți, frumoși, entuziaști, iar eu mă bucur că sunt astăzi alături de voi. Știu că după o competiție extrem de strânsă, ați adus Constanței titlul de „Capitală a Tineretului” și ați transformat orașul nostru în centrul activităților și proiectelor dedicate tinerilor din România. Prin acest concept #ComeToSEAus ați reușit să coagulați mișcarea de tineret din Constanța și că creați o efervescență remarcabilă în rândul elevilor, liceenilor și tinerilor în general din Constanța, incluzând aici și studenții, bineînțeles.

Trăim vremuri speciale, dificile, care ne testează și totodată ne stimulează capacitatea inovativă dar și răbdarea și încrederea în marile proiecte. În acest context, voi ați reușit să adaptați și să concretizați proiectul vostru care reprezintă nucleul activităților Capitalei Tineretului.”, a transmis Vergil Chițac. 

Proiectul #ComeToSEAusCool are menirea să arate întregii țări cât de cool sunt constănțenii, prin organizarea a opt evenimente artistice dezvoltând astfel un calendar pentru tineri pe tot parcursul anului. Proiectul vizează, în primul rând, promovarea tinerelor talente, asigurând, prin intermediul acestora, accesul la cultură într-o manieră neconvențională, adresată tinerilor.

Evenimentele din cadrul proiectului #ComeToSEAusCool, ediția „Rock on the Roof”, au luat startul duminică, 18 iulie, ora 18.00, cu un concert Irina Rimes, pe parcarea supraetajată a City Park Mall.

Programul „Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022” are o durată de un an, începând pe 2 mai 2021 și finalizând pe 1 mai 2022, fiind guvernat de Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTCluj), Grupul PONT și Banca Comercială Română (BCR).