Florin Cîțu, despre militarizarea ARSVOM: “În acest moment, aceasta este soluția”

Prezent la Constanța, cu ocazia alegerilor din cadrul filialei locale a Partidului Național Liberal, premierul Florin Cîțu a fost întrebat de jurnaliști, de ce este necesar ca Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) să fie transferată, de la Ministerul Transporturilor, în subordinea Ministerului de Interne:

“Deci nu se desființează, se transferă. Este o idee pe care Ministerul de Interne... despre care am discutat și anul trecut, când era domnul Bode la Transporturi, de a transfera atribuțiile către Ministerul de Interne” a explicat premierul.

Întrebat care sunt argumentele care susțin o asemenea decizie, Florin Cîțu a afirmat că este bine ca toate “urgențele” să fie comasate sub o singură instituție:

"Până la urmă avem nevoie și de această unitate, dar ea trebuie să fie acolo unde sunt și urgențele" a afirmat Florin Cîțu.

Legat de “militarizarea” serviciilor de salvare pe mare, premierul a afirmat că “în acest moment aceasta este soluția” pe care o are guvernul, deoarece “așa cum a existat ea până acum, nu a funcționat.”

“Unde este acum, nu funcționează, iar varianta cealaltă este să mergem cu ea la Ministerul de Interne” a mai adăugat Florin Cîțu.