Iubire nebună între Vergil Chițac și USR. ”Niște populiști” versus ”Demagogie, aroganță, autosuficiență”

Prietenia dintre primarul Vergil Chițac și partidul USR pare că a devenit aproape inexistentă, mai ales după ședința de Consiliu Local de ieri, unde primarul a beneficiat de sprijinul PSD în cele câteva situații în care USR nu a fost de acord cu proiectele propuse. 

Astăzi, primarul Vergil Chițac a lansat câteva declarații dure la adresa USR, referitor la proiectul Walk of Fame pe care cei din urmă l-au contestat și au ales să nu-l voteze.

”USR vrea să facă un motiv de campanie deplasat. La proiectul privind demararea unor proceduri ce vizează edificarea unei alei a celebrităților (Hollywood Walk of Fame) nu era vorba de o cheltuire a banilor publici, ci de aprobarea unui studiu privind oportunitatea unui astfel de contract. Se înființează o comisie care să analizeze varianta aceasta. De ce au avansat înainte de ședința de Consiliu Local sume care sunt fictive? De ce arată pe Facebook că municipalitatea vrea să cheltuie bani? Este un populism de care mă delimitez”, a spus, pentru Replica, Vergil Chițac.

În consecință, USR a răspuns la fel de dur, prin vocea președintelui Dumitru Caragheorghe. 

”Este o declarație demagogică izvorâtă din lipsa de respect față de ceea ce înseamnă părerea partenerilor, sau poate este vorba despre aroganță și autosuficiență. Valorile expuse sunt din documentul pus la dispoziție în proiectul de hotărâre. Mai mult, tot acolo se vorbește despre costuri de producție/fabricație la cele mai înalte standarde și care vor trebui aprobate de proprietar! Că de! E franciză! Tot acolo se vorbește de audit care te costă… deci sunt multe alte costuri în mod evident în afara celor de licență! Am menționat clar că un astfel de proiect adaptat, foarte bine realizat, este și la Sibiu! Capitala culturală în urmă cu câțiva ani! Sibiu nu are nevoie de licență pentru așa ceva. Constanța, oraș cu patrimoniu cultural-istoric desconsiderat și în degradare continuă… are nevoie de “importuri originale”., a declarat Dumitru Caragheorghe.