Progresismul – adevărata miză a alegerilor din PNL

Orice român, chiar și cel mai neinstruit în politică, privind la alegerile din PNL se întreabă: de ce atâta încrâncenare în jurul și pentru Florin Cîțu? De ce nu se găsește o a treia variantă de candidat patriot, credincios, curat, onest, profesionist, cu un trecut fără pete și umbre? De ce Iohannis este dispus să meargă până la ruperea partidului pentru impunerea cu forcepsul a actualul premier în fruntea PNL?

Evident, există mai multe variante de răspuns.

În primul rând, pentru păstrarea privilegiilor personale și de grup, precum și pentru mufarea la conducta banului public. După încheierea alegerilor interne, #teamcitu va avea acces nelimitat la toate funcțiile și la bugetul de stat. Am spus nelimitat, pentru că nimeni nu îi va deranja din procesul creșterii economice din propriile buzunare.

În al doilea rând, pentru că #teamcitu se regăsește în Cîțu la propriu, mulți au un trecut mlăștinos și ar fi fost astăzi nimeni în vânt fără acea mână providențială, vizibilă sau invizibilă, care i-a ghidat și ghidonat în carieră și politică.

În al treilea rând, pentru că ei chiar cred că sunt cei mai buni, de fapt, că sunt singurii care pot face România bine, fără ca, mai întâi, să se facă bine pe ei înșiși.

Însă ponderea cea mai importantă în explicația pe care o caută o țară întreagă cu privire la mersul înainte ca soldatul rus al #teamcitu în competiția cu Orban este misiunea pe care actualul premier o va avea după ce va fi ales președinte al PNL, și pe care o va pune în practică în tandem cu marele său girant, Klaus Iohannis: impunerea în România a agendei mondiale progresiste.

Ce spune aceasta, printre altele? Legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex, a procesului de adopție a copiilor de către cuplurile LGBT și a ideologiei de gen, modificarea osaturii societății românești după modelul comunității LGBT, în sensul în care nu se vor mai putea organiza concursuri, angajări, evenimente fără reprezentarea obligatorie a acestora, introducerea cu caacter obligatoriu a studiului educației sexuale în școli de la cele mai fragede vârste, decredibilizarea și desacralizarea Bisericii, desuveranizarea României, începută deja prin depășirea pragului de 50% din PIB de către împrumuturile de pe piețele externe, estomparea simțurilor naționale și naționaliste, finanțarea culturii progresiste în detrimentul tradițiilor din bătrâni.

Aceasta este adevărata miză a alegerilor din PNL: o Românie pur și simplu topită în progresismul UE.

Dacă nu ar fi existat deja fapte concrete în acest sens, totul ar fi putut fi doar un scenariu de film horror. Dar…există fapte.

În anul 2018 Klaus Iohannis a fost primul sabotor al Referendumului pentru Familie.

Florin Cîțu s-a pronunțat deja în favoarea drepturilor și libertăților comunității LGBT, dar și pentru obligativitatea educației sexuale în școli. Guvernul pe care îl conduce a propus Parlamentului abrogarea Legii care interzicea înstrăinarea acțiunilor de la companiile cu capital majoritar sau integral de stat. Același Guvern a sfidat valul de proteste cu privire la cartea electronică de identitate; aceasta va rămâne tot fără însemnele drapelului de stat și cu secțiunea gen în loc de sex.

Să nu creadă cineva că toate acestea sunt pure întâmplări.

Nu. Nu sunt. Sunt acțiuni bine coordonate sub egida progresismului mondial, miza alegerilor din PNL.

După ce Florin Cîțu, un progresist get-beget, va fi ales în fruntea urmașilor Brătienilor, liberalii își pot lua adio de la doctrina care i-a consacrat. Sigur, nu peste noapte, dar încet și sigur, liberalismul va fi înghițit de progresism și nici România nu se va simți prea bine.

Liderii USRPLUS, preocupați și ei de alegerile interne, nu văd, nu simt pericolul. Cîțu președinte al PNL înseamnă un atac la electoratul pluserist care s-ar putea regăsi mult mai bine în actualul premier, decât în Barna, Cioloș sau Darău.

Și uite cum, alegerile din PNL ar putea avea o consecință nebănuită: dispariția USRPLUS și nașterea unui nou partid, liberal-progresist, din care nu va mai rămâne decât numele de PNL. Dacă va mai rămâne și acesta.