HOLY FATHER pe HBO GO: Cum te pregătești să devii un tată bun când ai crescut fără să ai un părinte?

Un curajos film documentar 100% românesc, o poveste de dragoste în care umbrele trecutului se dizolvă în speranța viitorului, cu viața regizorului Andrei Dăscălescu în rol principal.


 
Primele cadre ne poartă în intimitatea cuplului format din regizor (Andrei) și iubita sa (Paula), care află că urmează să devină părinți. Într-o poveste extrem de personală, Andrei Dăscălescu descoperă că trebuie să se împace cu propriul său tată, călugăr pe Muntele Athos. Vizitele lui Andrei la mănăstirea din Grecia, răspunsurile căutate împreună cu părintele plecat de acasă încă de când Andrei avea doar șase ani reprezintă călătoria viitorului tată spre acceptare. 

 
Andrei Dăscălescu:
“Holy Father este un documentar despre familie, despre relațiile problematice cu părinții, despre încercarea de a oferi noului venit o viață mai bună decât am avut noi. Holy Father este despre noi și despre părinții noștri, despre tine și părinții tăi.”
 

 
Andrei Dăscălescu este un consacrat regizor de film documentar.
Holy Father a câștigat Premiul special al juriului la Sarajevo Film Festival 2020
Premiul Publicului la Astra Film Festival 2020
A fost selectat pentru Tallinn Black Nights IFF, Festivalul de Film de la Trieste, Zagreb Dox, GoEast IFF Wiesbaden și Make Dox Skopje
Cele două documentare anterioare, Planeta Petrila (2016) și Constantin și Elena (2008), au fost selectate și premiate în marile festivaluri internaționale de film (IDFA - First Appearance Award, Sarajevo, San Francisco, Vancouver, Cracovia, Doclisboa, Docaviv, Montpellier ). Andrei a avut 5 nominalizări și a câștigat premiul pentru cel mai bun documentar în 2018 la Gopo Awards (Romanian Film Industry Awards). De asemenea, este fondatorul Filmlab, compania sa de producție de film.