De frica procurorilor, primarul din Agigea, Maricel Cîrjaliu, și-a mutat averea pe numele apropiaților

Ani de zile, primarul comunei Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a refuzat să posteze pe site-ul instituției, așa cum prevede legea, o declarație oficială prin care să-și prezinte averea. Avea zeci de terenuri pe care n-ar fi putut să le justifice nicicum, iar oamenii i-ar fi cerut socoteală, așa că a preferat varianta netransparentă, știind foarte bine că lipsa unei astfel de declarații i-ar aduce cel mult o amendă.

De câteva luni, de când se luptă să creeze impresia că e cel mai bun primar de pe pământ, speriat de perspectiva unui referendum care va duce la eventuale alegeri, primarul din Agigea a decis să posteze pe site-ul Primăriei o nouă declarație de avere. Prima în ultimii cinci ani.

Surpriză însă, conform noii declarații de avere, Maricel Cîrjaliu e sărac lipit. Nu mai are nimic, doar un credit imens pe care nu ne spune cu ce a putut să-l gireze.

Adevărul e însă cu totul altul. Atât primarul cât și fratele acestuia și-au mutat proprietățile pe numele apropiaților, într-o încercare disperată de a nu fi nevoiți să explice în fața autorităților cum s-a construit averea familiei Cîrjaliu, dintr-un salariu mărunt de primar.

Primarul locuiește în casa fiicei. Fratele lui, în casa tatălui

Reprezentanții Agenției Naționale de Integritate recunoșteau oficial, într-o adresă trimisă publicației Constanța 100 % că au demarat un control, în legătură cu averea dobândită de Maricel Cîrjaliu. Inspectorii ANI nu vor mai găsi însă nimic. Primarul nu mai are nimic pe numele lui și, din câte se pare, nici fratele acestuia.

Plecând de la premisa că nu dorm cu siguranță în stradă, cei doi frați Cîrjaliu, am verificat unde locuiesc primarul și fratele dumnealui. Așa am aflat, întrebând din om în om, prin Agigea, că atât primarul cât și fratele acestuia au cumpărat împreună singurele două proprietăți situate pe strada care duce la Primăria Agigea.

Câtă disperare trebuie să fie în sufletul cuiva care simte nevoia să locuiască la 50 de metri de Primăria pe care vremelnic o conduce?

Prima proprietate de pe drumul care te conduce din Drumul Județean către Primăria Agigea, este cea în care locuiește primarul comunei. Proprietatea, în spatele magazinului Penny, se întinde pe un teren de 500 de mp, clădirea, parter și mansardă, fiind construită pe o suprafață de 100 mp. Acolo solicită primarul să i se trimită corespondența oficială, arată documentele pe care le avem în posesie. Doar că, la o simplă verificare, afli că în declarația de avere primarul nu mai are nimic pe numele său. Și-atunci, a cui este casa în care locuiește primarul, la doi pași de Primărie? Un extras de informare ANCPI lămurește imediat lucrurile. Casa este (prin donație) a fiicei domnului primar, Nuțoaia-Cîrjaliu Sorina. Iar donația nu s-a petrecut de mult timp, fiind consemnată de notar în luna iunie a acestui an.

Casa în care locuiește primarul Maricel Cîrjaliu, este pe numele fiicei, Sorina
Casa în care locuiește primarul Maricel Cîrjaliu, este pe numele fiicei, Sorina

Așadar, cu doar o lună înainte de a depune prima declarație de avere din ultimii cinci ani, casa primarului se transferă prin donație către fiica acestuia. Convenabil. Inspectorii ANI nu vor mai găsi nimic pe numele primarului, iar casa aparține DOAR fiicei, pentru că donațiile nu se împart cu soții din dotare.


 
Fratele Bogdan locuiește în casa tatălui.
În timp ce admiram cocheta locuință a fiicei primarului, în care locuiește de fapt primarul, am observat că în dreptul proprietății următoare sunt parcate tot mașinile familiei Cîrjaliu. Am întrebat prin comună și astfel am aflat că în casa respectivă locuiește de fapt fratele primarului, Bogdan, cu familia. Doar că, la o simplă verificare am constatat că și acea proprietate a fost transferată, în 2016, pe numele tatălui, Vasile Cîrjaliu.

Casa în care locuiește Bogdan Cîrjaliu este pe numele tatălui, Vasile
Casa în care locuiește Bogdan Cîrjaliu este pe numele tatălui, Vasile

Putem astfel trage concluzia că frații Cîrjaliu dețin strada care duce la Primărie, doar că au ascuns-o foarte atent pe numele apropiaților. Și aici se naște întrebarea, de ce ți-ai ascunde proprietățile dacă ești un om cinstit? Ce primar cinstit locuiește într-o casă donată fiicei sale?


Bonus. Fiica primarului locuiește pe strada George Enescu

Și, pentru că ne întrebam dacă primarul stă claie peste grămadă călare peste fiica domniei sale și ginerele devenit patron de golf al pescarilor cu doar 200 de lei, tot oamenii din comună ne-au lămurit. Fiica primarului locuiește pe strada Octavian Goga, într-o casă mare și urâtă, cu ieșire la două străzi, al cărei proprietar n-am putut să-l identificăm, pentru că, surprinzător, e singura proprietate din zonă care nu deține un număr cadastral. Sătenii din comună spun însă că această casă aparține familiei Cîrjaliu de pe vremea când acesta era mai tânăr, fiind acum în posesia tinerei Sorina Cîrjaliu Nuțoaia.

Aceasta este casa în care locuiește fiica primarului
Aceasta este casa în care locuiește fiica primarului

 
Oricum, a primarului știm sigur că nu este, pentru că domnul Cîrjaliu este, conform declarației de avere, sărac lipit. Cât de sărac, ne-am lămurit cu toții. Iar dacă nu ne-am lămurit, urmăriți în continuare Constanta INFO pentru că urmează dezvăluiri foarte interesante, promitem!