Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș să formeze un nou guvern. PSD: Este o glumă

Președintele a făcut anunțul la Palatul Cotroceni, în urma consultărilor cu partidele politice:

”au venit cu diferite abordări și propuneri...Din toate acestea eu am reținut una pe care o voi pune în practică am decis să desemnez ca și candidat pe Dacian Cioloș”.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a comentat la Antena3 desemnarea liderului USR: “Nu, categoric nu îl votăm. Moțiunea PSD a fost nu doar împotriva lui Cîțu și a miniștrilor PNL, dar și împotriva miniștrilor USR. Aceasta propunere este neserioasă. Cioloș a mai fost premier o data și a fost un dezastru. Aceasta propunere este o gluma”.

De cealaltă parte, proaspătul premier desemnat consideră că USR este gata să își asume responsabilitatea guvernării:

Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice. Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR,” a spus Dacian Cioloș.