Rectorii vor certificat verde pentru accesul studenților la cursuri

Consiliul Național al Rectorilor a cerut Guvernului, în cadrul unei ședințe desfășurate la Brașov, introducerea certificatului verde pentru accesul în facultăți.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, Sorin Cîmpeanu a luat act de aceste solicitări:
„CNR solicită Guvernului și Parlamentului României modificarea cadrului legislativ astfel încât accesul în spațiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepția celor care au contraindicații medicale”.
De asemenea, Consiliul a cerut organizațiilor studențești sprijin pentru actualizarea periodică a situației studenților vaccinați din universități.
Referitor la acest subiect, ministrul Educației a făcut următoarele precizări:
„Am apreciat dorința rectorilor de a face din campusurile universitare medii sigure pentru întreaga comunitate academică. Pentru acest lucru, au solicitat o modificare legislativă. Pentru a institui certificatul verde în universități, atât pentru studenți, cât și pentru angajați, este nevoie de legislație primară. Legislația primară este apanajul Parlamentului, Guvernul putând - dacă nu este guvern interimar, cum este acum - să inițieze proiecte de lege. Acum guvernul nu poate iniția un proiect de lege, doar Parlamentul poate crea acea legislație primară în baza căreia să se poată introduce certificatul verde în universități atât pentru studenți, cât și pentru angajați”.