Senatorul Septimiu Bourceanu și povestea calendarului de discuții cu USR care nu există

Am urmărit cu interes prima ieșire în public a senatorului Septimiu Bourceanu, după mult timp în care nu l-a prea văzut nimeni la față. Se poate spune că atunci când a ales emisiunea ”Între alb și negru” la Constanța TV, emisiune moderată de avocatul Emil Tatu, senatorul a avut ceva ghinion. N-a mai fost vorba de emisiunile tipice, unde moderatorul e blând și discuția se știe dinainte. 

Emil Tatu nu l-a menajat deloc pe arogantul senator, mușcându-l zâmbitor pe invitat din toate direcțiile, cu întrebări pertinente care caută răspuns de multă vreme. Senatorul a încercat să fenteze întrebările de mai multe ori, acuzându-l pe moderator ba că e mai mult avocat decât jurnalist, pentru ca într-un final să insinueze că Emil Tatu ar fi ”avocatul altcuiva” nu al liberalilor. Așa cum poate era obișnuit domnul senator. 

Atât de bine și de precis a fost tirul întrebărilor adresate de moderatorul emisiunii, încât senatorul Bourceanu n-a mai avut de ales și a făcut ce știe mai bine un politician. Ne-a mințit. Să detaliem. 

Atunci când a venit vorba despre discuțiile dintre PNL și USR, agasat de multitudinea de întrebări la care nu găsea un răspuns pertinent, Septimiu Bourceanu a dat vina pe ”calendarul discuțiilor”. ”N-am discutat despre parcări pentru că încă n-am ajuns la cel punct, pe calendar”. 

Curioși din fire, am cerut acest calendar reprezentanților USR Plus, pentru a vedea când se ajunge și la discuția parcărilor, conform graficului despre care vorbea Septimiu Bourceanu. Doar că, desigur, nu există acest calendar despre care vorbea senatorul. 

”Calendar este că insistăm de vreo trei luni, cel puțin deja, să avem și discuția asta”, ne-a spus președintele USR Plus Constanța, Dumitru Caragheorghe. 

”De comun acord apar și alte subiecte. Mereu. Acum, de exemplu, am discutat despre HCL 77, la o ultimă întâlnire, asta era pe ”calendar”, a continuat liderul USR-iștilor constănțeni. 

Discutăm subiectele zilei, nu există date clare stabilite, există niște acorduri sau promisiuni că trebuie să discutăm. Poate fi tradus și ca un calendar dacă doriți. Mă gândesc că făcând această declarație, s-a gândit Septimiu Bourceanu că am stabilit acum puțină vreme, la mari insistențe, să abordăm HCL 77 și Parcările, de urgență. Și ni s-a propus întâi HCL 77 și apoi despre parcări. Am început discuțiile pe HCL 77, încă nu am încheiat acest subiect. Se dorește să intrăm mai în detaliu în ea față de propunerea noastră inițială de rectificări la trei articole”. 

I-am sugerat domnului Caragheorghe, cu titlu de părere personală, posibilitatea ca reprezentanții USR Plus și cei ai PNL să se închidă într-o cameră și să nu iasă de acolo până nu încheie toate discuțiile. Răspunsul însă a fost că s-a încercat și această abordare, însă lucrurile nu au funcționat pentru că din partea echipei liberale ”nu a existat voință, în trecut”. 

HCL 77, pe care spun USR-iștii că-l discută în prezent, este de fapt regulamentul privind îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța, supus aprobării Consiliului local în luna martie. 

Cam atât despre relația minunată dintre USR și PNL pe care ne-a vopsit-o senatorul Septimiu Bourceanu. Urmăriți întreaga emisiune, aroganța acestui domn senator face toți banii.