Ca la noi, la nimeni: Semafoare scoase din priză de patronul barului la care erau racordate

Este vorba despre una dintre cele mai periculoase intersecții din județul Neamț, la câţiva kilometri de Piatra, pe drumul naţional care duce spre Roman.

Potrivit Europa FM, semafoarele instalate acolo de autorități sunt alimentate cu energie electrică de la un bar din apropiere.
De curând, proprietarul barului a scos semafoarele din priză pentru că nimeni nu i-a achitat curentul consumat, o factură de câteva sute de lei anual.
Vasile Ciubotaru, primarul comunei Girov, a explicat cum s-a ajuns la această soluție inedită: „Suntem consideraţi, noi primăria, vinovaţi că nu există energie electrică. Prima dată s-a întrebat la iluminatul nostru public dacă se poate lega, am fost de acord, dar iluminatul public înseamnă iluminat de noapte, ziua ce facem? După care s-a găsit o soluţie. Alimentare de la un particular.”
Autoritățile au idendificat cea mai apropiată “sursă”, adică un bar din apropierea intersecției. Inițial, proprietarul a fost de acord, apoi s-a trezit cu facturile neplătite și a apelat la această măsură drastică.
Abia acum reprezentanții de la Drumuri s-au gândit că ar putea să încerce să instaleze panouri fotovoltaice, astfel încât semafoarele să fie alimentate tot timpul dintr-o sursă independentă.
Patronul barului a fost de acord să le mai acorde câteva zile reprezentanților statului pentru a rezolva problema și a băgat semafoarele la loc în priză pentru circa o săptămână.

Ca la noi, la nimeni!