RAJA anunță o avarie majoră pe bulevardul Tomis. Mai multe zone din oraș au rămas fără apă

Inițial, în cursul serii de ieri, reprezentanții RAJA au anunțat, ca de obicei, o avarie pe bulevardul Tomis. 

În cursul acestei seri - 11 octombrie 2021, s-a înregistrat o avarie pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis (zona bl. T1) din mun. Constanța. Pentru remedierea acesteia, echipele RAJA SA au fost nevoite să sisteze furnizarea apei potabile, până mâine - 12 octombrie 2021, în jurul orei 07,00.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii de pe străzile:  bd. Tomis (tronsonul delimitat de bd. Aurel Vlaicu și  Al. Lăpușneanu), bd. Al. Lăpușneanu, B.P. Hașdeu, bd. 1 Decembrie 1918, cei din cartierele Tomis II, Tomis III, Tomis Nord și zona Anadalchioi, precum și cei arondați punctelor termice: 54, 55, 56, 104, 115, 117, 120,122, 123 și 214.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.

Între timp, însă, lucrurile s-au complicat. 

”În urma decopertării terenului pe bulevardul Tomis, in zona blocului T1, echipele de intervenție au constatat că avaria produsă, este la nivelul zonei de îmbinare între conducta cu diametrul de 600 mm și cea de 450 mm. Echipele de intervenție au reușit să reia alimentarea cu apă pe conducta de 600 mm în jurul orei 03.00 noaptea. Pentru remedierea avariei pe conducta de 450 mm este necesară înlocuirea unui tronson pe o lungime de aproximativ 14 metri. Pentru executarea lucrărilor, s-au făcut manevrele de vane și a fost oprită furnizarea apei pe conductă. În această situație rămân fără apă potabilă la robinete consumatorii din următoarele zone:

- perimetrul delimitat de bd. Aurel Vlaicu - Aleea Cameliei - Adamclisi-Suceava - bd.Tomis;

- Zona delimitată de bd Tomis - Al.  Lăpușneanu - Poporului - Eremia Movilă;

- Perimetrul cuprins între bd. Tomis - Soveja - Primăverii - Farului;

- Zonele Tomis III Și Stadion.

  Cartierele Tomis  1 și Tomis  2 vor avea apa cu presiuni scăzute.

  Având în vedere diametrul conductei, dar și zona mare deservită, abonații afectați nu vor avea apă până în aceasta dupa-amiaza (12 octombrie 2021) ora 17.00.

 Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”