Țeapă pe banii noștri: Primăria Constanța ne invită să ne culturalizăm “eterogen” în parc

Textul acestui articol NU este un pamflet

Numele meu este Constanța. Am fost măritată printr-o căsătorie aranjată cu un pensionar bătrân. Mi s-a spus să stau liniștită că va fi…ALTFEL.
Recent, mi-a murit familia într-un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase. Nu-mi permit să-mi plătesc facturile și sunt bolnavă… În fiecare zi tot mai multe rude și prieteni se îmbolnăvesc. (Astăzi incidența este de 9.35 la mia de locuitori)
Bătrânelul nu pare să bage de seamă. Mi-a băgat adânc mâna în buzunar și are bani de cheltuit.
Vrea să mă ducă în parc, să mă culturalizeze. I-am spus că e frig și ploua, dar el insistă. Zice că am nevoie, după o “PERIOADĂ DE CLAUSTRARE”.

Mi-a trimis o scrisoare:
“Constanţa respiră artă”, un proiect eterogen, ce îmbină teatrul cu muzica, poezia, artele vizuale, poveştile, jocurile, emoţia spectacolului, dar şi pe cea a participării, aduce tinerii actori constănţeni în mijlocul publicului de toate vârstele. Proiectul a fost gândit în scopul promovării culturii şi artei în mijlocul publicului, şi nu în faţa lui, o asemenea abordare fiind evidentă şi necesară după PERIOADA DE CLAUSTRARE pe care am traversat-o toţi.
“Constanţa respiră artă” începe în data de 10 octombrie 2021, se va finaliza pe 17 octombrie 2021 şi este un proiect pilon al structurii culturale a oraşului, susţinând, timp de șase zile, o infrastructură artistică impresionantă, compusă din zeci de actori, muzicieni şi artişti-animatori, cu multiple evenimente ce vor însufleţi zona Parcului Arheologic.
Sunt aşteptaţi toţi constănţenii, căci muzica şi teatrul ajung la sufletul tuturor, indiferent de vârstă şi de preocupări.
Spectatorii se vor putea plimba printre toate aceste momente şi alege spaţiul favorit.
Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii „Art Theatre”.
Valoarea totală a proiectului: 222.500 Lei”

Așadar, pensionarul meu a cheltuit peste 220.000 de lei ca să mă scoată în oraș. Am verificat afișul evenimentului, m-am îmbrăcat gros, mi-am pus masca și m-am dus în Parcul Arheologic să mă întâlnesc cu el.
Nici urmă de bătrânul ALTFEL. Nici urmă de vreun spectacol. M-am pipăit în buzunare: NICI URMĂ DE BANII MEI!
L-am sunat. Mi-a răspuns altcineva la telefon și mi-a spus că “evenimentul a fost reprogramat pentru săptămâna viitoare din cauza vremii nefavorabile”.
NICI URMĂ DE SCUZE!
Ce-am găsit în Parcul Arheologic, vedeți voi în poze.