Chițac își face imagine pe spatele elevilor? “ Primăria Constanța distorsionează adevărul fără pic de rușine!”

Raportul de activitate al primarului Vergil Chițac, transmis la începutul acestei săptămâni, în care edilul ne informează că este responsabil și că orașul se îndreaptă în direcția potrivită, stârnește reacții vehemente în rândul elevilor.
La capitolul dedicat educației, sau, așa cum scrie primarul, “eduCației”…Vergil Chițac se laudă că de când a câștigat alegerile “a fost acordat cel mai mare număr de burse oferite în ultimii 5 ani”.
Sătui de minciunile și lăudăroșenia lui Vergil Chițac, elevii îl numesc pe primar…JOSNIC:

„Considerăm josnic faptul că primarul, după ce refuză mărirea burselor elevilor în ciuda faptului că a primit bani de la bugetul de stat, fără niciun argument, să se laude apoi cu numărul mare de elevi care beneficiază de burse. În fapt, numărul mare de elevi care au beneficiat de burse este datorat strict de unul din doi factori, și anume meritul propriu al elevilor și dorința lor de a învăța sau de a performa în anumite domenii, în cazul bursei de merit și de performanță, sau creșterea numărului de elevi care se încadrează într-o categorie socio-economică aflată la risc de abandon școlar, în cazul bursei de ajutor social sau de studiu. Astfel, instituția se laudă fie cu meritele elevilor, care sunt strict personale, instituția neavând vreun impact asupra lor, sau cu riscurile la care elevii se află, fapt pe care în considerăm mai mult decât penibil”, transmite Asociația Elevilor din Constanța.
„Solicităm ferm adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local care să rectifice hotărârea adoptată vineri, pentru a mări bursele elevilor! Consider josnic modul în care Primăria Constanța distorsionează adevărul fără pic de rușine. Aceleași argumente care au fost folosite pentru a tăia un beneficiu al elevilor și a bloca mărirea burselor au ajuns să fie folosite pentru creșterea capitalului de imagine al primarului Vergil Chițac. Meritele elevilor nu trebuie să fie folosite pentru creșterea imaginii instituției care nu dorește altceva decât răul lor!”, a punctat și președintele AEC, Ariana Dudună.