“POT URLA EI CÂT VOR!”- Chițac jignește constănțenii din Peninsulă și îi dă cu Regulamentul în cap lui Bourceanu

Ruptura dintre Vergil Chițac și PNL este astăzi mai vizibilă ca oricând. Din cauza unui Regulament de Acces în Zona Peninsulară făcut pe genunchi, constănțenii din zonă au avut sâmbătă o întâlnire în Piața Ovidiu cu mai mulți aleși, printre care și senatorul Septimiu Bourceanu, președintele organizației municipale PNL Constanța, în fața căruia și-au prezentat nemulțumirile și propunerile de îmbunătățire.

Dis-de-dimineață, mândru și implicat nevoie mare, Bourceanu se grăbea să ne anunțe pe facebook că s-a întâlnit cu primarul Vergil Chițac și a discutat despre regulamentul privind accesul în Zona Peninsulară. Culmea, senatorul-șef al liberalilor constănțeni ne transmitea că problemele se vor rezolva:

“Am ascultat cu atenție tot ce ați spus, sâmbătă, la întâlnirea din Piața Ovidiu și i-am transmis primarului dorințele voastre de a amâna aplicarea regulamentului și de a-l completa.

Vreau să vă spun că am găsit deschidere la Vergil Chițac și dorința de dialog pentru a aduce acest regulament la cea mai bună formă.

În acest sens, este important ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, așa cum am stabilit împreună, să centralizăm propunerile și amendamentele voastre pentru completarea regulamentului.
De aceea, este foarte important ca, până vineri dimineață, să avem amendamentele voastre la regulament și să găsim cea mai bună cale pentru a rezolva această situație.

Vă mulțumesc și așteptăm propunerile și amendamentele voastre!”

CHIȚAC L-A LĂSAT SĂ SE FACĂ DE RÂS, APOI I-A DAT CU REGULAMENTUL ÎN CAP!

După doar câteva ore de când Bourceanu ne anunța că Vergil Chițac manifestă deschidere…primarul aruncă bomba:

“Constanța e un oraș fără o zonă pietonală decentă, iar unii vor să rămână așa. După ce Consiliul Local a aprobat regulamentul de acces auto în zona peninsulară, un grup de vreo 20 de persoane s-a apucat SĂ TRAGĂ SFORILE pentru a împiedica punerea acestuia în aplicare. Este vorba de familiile care au câte 2,3 mașini și care vor să și le parcheze pe toate sub nas, și de proprietarii de restaurante care vor să li se permită clienților accesul cu autoturismul până pe terasă, dacă se poate.

Hai să privim realitatea în ochi. Ne uităm cu invidie la Cluj, la Oradea ori la Timișoara, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanța. Iar când vine vorba să schimbăm ceva concret în acest oraș, de pildă să îi punem în valoare centrul precum în orice alt loc civilizat din lumea asta, găsim fel de fel de tertipuri pentru a rămâne agățați de vechile metehne. Ba că lucrările fac zgomot, ba că săpăturile fac praf, ba că nu ne mai putem parca toate cele 3 mașini în zona pietonală din centru.

Vreau să vă asigur încă o dată că NU VOI CEDA în fața acestor comportamente care ne-au blocat în timp mai bine de 20 de ani. Ajunge cu mentalitatea asta păguboasă. Acum lucrăm pentru Constanța așa cum ar trebui să fie, nu după cum vor unii să fie. Pot urla ei cât vor, pentru că pur și simplu nu au dreptate.

Avem zeci de milioane de euro alocate pentru alt pavaj pietonal (cel de acum a fost distrus de mașini), am inițiat regulamente pentru restaurarea imobilelor din peninsulă, avem investitori care au investit milioane ca să restaureze imobile din peninsulă, dar, aparent, nu vrem nimic din toate astea. Noi vrem mașini în fața casei. Iar pe undeva e și normal, din moment ce vechiul regulament acorda 3800 de avize de acces. Halal zonă pietonală.”

PRIMARUL CONTINUĂ SERIA DE ACUZAȚII INCLUSIV LA ADRESA CONSILIERILOR LOCALI

“Să lămurim: amânarea implementării regulamentului nu o poate dispune decât instanța (pentru nelegalitatea acestuia) sau Consiliul Local (din lipsă de orice urmă de bun-simț). Așa că vă invit pe toți constănțenii să vă spuneți părerea, poate vă aud și domnii consilieri: pe străduțele din zona peninsulară vreți zonă pietonală sau parcare?
Mulțumesc.”

Ieșirea lui Vergil Chițac nu reprezintă nicio noutate, fiind cunoscută poziția City Managerului Felicia Ovanesian față de toate solicitările locuitorilor și agenților economici din Peninsulă: “CONTESTATARII REPREZINTĂ NICI 1% DIN CEI IMPLICAȚI în reorganizarea accesului în Peninsulă, iar o lege, orice formă ar îmbrăca aceasta, NU VA PUTEA NICIODATĂ mulțumi pe toată lumea.”

De altfel, doamna Ovanesian i-a numit “smiorcăiți” pe constănțeni într-un comentariu, postarea fiind rapid ștearsă de pe contul acesteia.