O asistentă de la Infecțioase rupe tăcerea:”Am muncit mult. Nu ne-au dat nicio șansă. Este o nedreptate!”

Aproape 60 de angajați ai Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, care au salvat sute de vieți în ultimii doi ani, au fost aruncați în stradă. Personal medical pregătit profesional pentru a face față celor mai dure condiții, pentru care autoritățile locale nu a găsit nicio soluție. Oameni care au aflat din presă că vor fi dați afară, oameni cărora nu li s-a spus nici măcar un simplu “MULȚUMESC”.

Am primit pe adresa redacției o scrisoare deschisă, o scrisoare tristă, din care înțelegem cum se comportă managementul Spitalului de Boli Infecțioase și Primăria Constanța cu personalul medical din subordine, într-o totală lipsă de respect față de niște oameni ca și-au făcut datoria la capul bolnavului:
“Sunt una dintre asistentele angajate pe perioada stării de alertă, 05.08.2020, zi în care am pășit într-o secție cu personal medical deficitar, obosit fizic și psihic dar, în care am fost primită cu brațele deschise și nu mi-a luat mult să înțeleg că și relația personal medical – pacient era una care dădea dovadă de empatie și profesionalism.
A urmat un an și puțin cu multe provocări, pacienți cu forme severe de infectări SARS-COV 2, pacienți pe care medicii spitalului s-au luptat sa îi salveze și nu au fost deloc puține cazurile grave care au avut un final fericit.
Am muncit mult într-adevăr, am lucrat într-un colectiv cum în puține locuri mai găsești, am învățat o multitudine de lucruri și sperăm ca ne-am ridicat la standardele colegilor noștri, a medicilor și a tuturor celor pe care i-am îngrijit îmbrăcate din cap până în picioare în echipamente de protecție, uneori și câte 8 ore pe tura, de aceea consider ca este o nedreptate față de noi, angajații cu contract pe perioadă determinată, sa primim dispoziția de încetare a activității în cutia poștală, într-o perioadă în care colegilor noștri( personal medical și auxiliar angajat pe perioada stării de alertă, dar care erau încadrați la alte unități medicale li s-a prelungit contractul de muncă cu încă 90 de zile de la încetarea stării de alertă, urmând ca unitatea medicală de care aparțin să organizeze un concurs de angajare definitivă).
Pot înțelege și faptul ca spitalul nu este deschis, nu are fonduri sau că principalul motiv este ca nu ar exista posturi disponibile în organigrama spitalului deși la începutul pandemiei au fost colege care au demisionat, colege care pe parcursul celor 5 luni au hotărât ca vor merge pe alt drum, etc. dar de ce ceilalți angajați în contextul pandemiei COVID au o șansă și noi cei aproximativ 60 de (foști) angajați ai SCBI nu?
În cele 5 luni de la închiderea spitalului, nu am primit nicio informație din partea conducerii interimare și tot ce știam era „ din auzite”, dar și acele informații erau de cele mai multe ori „ distorsionate” din cauza fricii „ de a nu deranja”.
Încă din luna octombrie s-a încercat desfacerea contractelor noastre de muncă deși încă era stare de alertă, lucru imposibil de realizat datorită dumneavoastră, presei și a doamnei dr. Maxim- Mitroi care a amintit de fiecare dată și de noi.
De ce s-au grăbit în a ne desface contractele de muncă profitând de faptul ca legea adoptată marți 08.03.2022 nu a fost publicată în Monitorul Oficial, lege care ne permite continuitatea contractului încă 90 de zile și șansa de a ne înscrie la un concurs și nu au grăbit deschiderea spitalului? Modularul promis unde este?
Toți avem întrebări a căror răspunsuri a fost doar tăcerea, nu aveam niciunul nevoie de mulțumiri, ci doar de puțină comunicare și de un mod mai diplomat de ne înmâna încheierea contractelor de muncă și nu printr-un mesaj sec pe whatsapp și un plic trimis prin poștă .
Încă o data mulțumim pentru intențiile bune de care a dat dovadă presa, pentru susținere!
Cu respect,
Maria Chirilă”
Autoritățile locale își permit astfel să lase pe drumuri zeci de oameni care ar putea să salveze vieți. Oameni în a căror pregătire statul român a investit timp și bani, într-un context în care țara noastră se confruntă cu o lipsă acută de resursă umană în domeniul medical.
Nici primarul Vergil Chițac, nici managerul Claudia Cambrea, nu au încercat măcar să găsească o soluție pentru ca acești oameni să rămână în sistem.
De pierdut, pierdem toți, fiecare constănțean…din cauza lipsei de viziune, a dezinteresului și a incompetenței acestor indivizi care ne conduc.