Vicepremierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit în această seară cu Recep Erdoğan, Președintele Turciei

Vicepremierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit în această seară cu Președintele Turciei, Recep Erdoğan.

Discuțiile s-au axat pe probleme de ordin strategic, având în vedere că Turcia este implicată direct în soluționarea conflictului ruso-ucrainean, dar mai ales pe actualele provocări economice generate în regiune de acest conflict.

"Executivul de la București își propune o țintă ambițioasă pe termen mediu: România să avanseze de pe poziția 17 în Top 10 piețe de import ale Turciei" a scris vicepremierul Grindeanu pe pagina personală de socializare.

Delegația țării noastre a propus utilizarea gazoductului BRUA și a Interconectorului Giurgiu-Ruse (dintre România și Bulgaria), respectiv a Interconectorului Bulgaria-Grecia pentru viitoarele etape de dezvoltare a Coridorului Sudic de Gaze.

"Acest gazoduct oferă avantajul unei infrastructuri de transport a gazului interconectată la piețele importante din regiune și are un rol esențial în consolidarea securității energetice regionale" susține vicepremierul Grindeanu.

România contează practic pe sprijinul Turciei pentru promovarea acestei opțiuni la nivel regional, având în vedere noile provocări din piața de energie generate de conflictul ruso-ucrainean.

Vizita delegației țării noastre în Turcia are loc în contextul celei de-a 27-a Reuniune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare Economică România-Turcia.

Sorin Grindeanu alături de Recep Tayyip Erdoğan
Sorin Grindeanu alături de Recep Tayyip Erdoğan