60 de misiuni în ultimele 24 de ore pentru pompierii constănțeni

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au desfășurat, în decursul a 24 de ore, 60 de misiuni. Cea mai mare parte din acestea, 46 de intervenții, au constat în acordarea primului ajutor medical de echipajele SMURD. ​Totodată, pompierii militari au fost solicitați să intervină în cazul a două accidente rutiere:

“Este vorba despre un autorturism intrat într-un copac, apelul fiind unul de tip e-Call. Din accident a rezultat o victimă conștientă, cooperantă, asistată medical de echipajul ambulanței SMURD. Aceasta a refuzat transportul la spital. ​Cel de-al doilea accident rutier s-a produs pe A2, sensul de mers București-Constanța, KM 203, fiind vorba despre un autoturism răsturnat în afara părții carosabile. Evenimentul s-a soldat cu patru victime – doi adulți și doi copii – neîncarcerate, conștinete, cooperante, care au fost transportate la spital. ​​​În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină la patru incendii, din care două de vegetați uscată (a ars vegetați uscată pe o suprafață totală de 40.090 mp) și două la un apartament și o casă din Constanța (în total, două victime cu atac de panică și alte două transportate la spital, cu arsuri minore). ​Alte opt misiuni executate de pompierii militari au fost pentru asigurări măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale”, transmite ISU Dobrogea.

Salvatorii constănțeni fac apel la populație să se informeze despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.