Farul Constanţa nu poate juca în cupele europene! Nu a primit licenţă UEFA pentru sezonul 2022-2023

Lovitură dură pentru echipa lui Gică Hagi:

Farul Constanța nu a primit licenţa UEFA din partea Administraţiei de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal şi nu va putea juca în ediţia 2022-2023 a cupelor europene, în cazul calificării, ca urmare a schimbării denumirii din "FC Viitorul" în "Farul Constanţa".

 

„Noi vom lua legătura cu avocaţii noştri şi vom merge mai departe pentru că decizia de a ne refuza licenţa UEFA mi se pare cel puţin stranie. Atâta timp cât ai avizul Federaţiei Române de Fotbal, cât timp respecţi regulamentele internaţionale, nu înţeleg de ce nu putem participa în cupele europene.

Următorul pas este Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu există altă instanţă.

Când am schimbat numele din FC Viitorul în Farul Constanţa, am respectat întru totul cerinţele forurilor internaţionale şi ale Federaţiei Române de Fotbal. Ba mai mult, înainte de a face această mişcare, am avut avizul Federaţiei Române de Fotbal. Deci, am anunţat federaţia înainte, am primit avizul federaţiei şi am dat drumul procedurii.

Am respectat absolut tot ce putea fi respectat la acea oră”, a declarat pentru Agerpres preşedintele Farului, Gheorghe Popescu.
Dacă decizia va rămâne definitivă, în cazul în care Farul se va califica în cupele europene, în sezonul 2022-2023, nu va avea drept de joc.

Sursa foto: gsp.ro