Portul Constanța: noi măsuri pentru fluidizarea traficului de mărfuri

CNAPM a luat o serie de măsuri ce au în vedere fluidizarea traficul de mărfuri pentru a se evita blocajele. Astfel, fluxurile de trafic prin punctele de acces din partea de sud a Portului Constanța au fost modificate după cum urmează:

~ Poarta de acces 10 Bis
Intrare: AUTOTRENURI pline/goale

~ Poarta de acces 10
Intrare: Autoturisme
Ieșire: Camioane goale ( platformă, cap tractor) fără containere și autoturisme

~ Poarta de acces 14
Ieșire: Autotrenuri pline/goale care părăsesc Portul Constanța Sud după efectuarea de către autorități a controalelor specifice.

De asemenea, reparațiile capitale realizate la pasarela pietonală de la poarta 2 a portului Constanța au fost finalizate. Compania Națională Administrația Porturilor Maritime informează că “aceasta a fost redeschisă pietonilor care intră sau ies din port pe la poarta 2.
Valoarea totală a proiectului este de 5.901.257,25 lei (fără T.V.A.), fiind asigurată din fonduri proprii CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Pasarela este amplasată în incinta portului și traversează căile ferate portuare și drumul perimetral al portului. A fost dată în exploatare în anul 1965, iar în anul 1995 a fost reabilitată. Este realizată din beton armat și are lungimea totală de 172 m.”