Transporturile Navale vor fi coordonate de inginerul auto Ion Popa de la Argeș

Fostul senator de Argeș și prefect al județului, Ion Popa, a fost numit azi secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pentru coordonarea Direcției Transport Naval. 

Numirea s-a făcut la propunerea senatorului Alina-Ștefania Gorghiu, actualul președintele al PNL Argeș. Astfel, Biroul Permanent Județean al PNL a votat în unanimitate pentru numirea lui Ion Popa la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

De la atomobile la Institutul Național de Administrație

Ion Popa a obsolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii a Universității din Pitești, în anul 1992, și a lucrat încă din studenție la Automobile Dacia SA, ca student tehnician (1986 - 1994). Ulterior, timp de opt ani, Ion Popa a lucrat doar în industria auto până la nivelul anului 2005, când a devenit Subprefect de Argeș.

În paralel, Ion Popa a absolvit un master în Management Financiar la Universitatea Craiova, urmat de un alt master în Trafic Rutier la Universitatea din Pitești, iar din 2005, după ce a fost angajat la Prefectura Argeș a absolvit un curs de pregătire la Institutul Naţional de Administraţie (2007-2008), devenind înalt funcționar public.

În timp ce era Prefect de Argeș a urmat o nouă specializare în Relaţii Internaţionale la Institutul Diplomatic Român (2008), iar ulterior a făcut și cursurile Colegiului Naţional de Afaceri Interne al “Academiei de Poliţie A.I Cuza” din București.

Coordonator al Transporturilor Navale

În acest moment sectorul naval din România se află sub mari presiuni, în primul rând din pricina declanșării conflictului din Ucraina.

Și, având în vedere că actualul director al Direcției Transport Naval, Doina-Teodora Cojocaru, pare că nu se descurcă, Partidul Național Liberal s-a gândit să-și impună la vârful domeniului un om mai pregătit. 

CV Ion Popa, Arges
CV Ion Popa, Arges