Delirul Feliciei Ovanesian. Acuzații grave la adresa Polaris: ”Nu fac nici 30 % din treabă”. Ce răspunde compania

Astăzi, înainte de ședința Consiliului Local Constanța, a avut loc o ședință de comisie în care consilierii au dezbătut proiectele aflate pe ordinea de zi. Printre aceste proiecte, ar fi trebuit să se voteze și un proiect care prevedea un act adițional la contractul cu Polaris M Holding. 

Pentru că niciunul dintre consilieri n-a înțeles ce e cu acest act adițional, cu care operatorul de salubrizare nu este de acord, au fost solicitate lămuriri din partea aparatului primarului. Astfel, Felicia Ovanesian și-a întrerupt concediul și a participat la ședința comisiei, încercând să explice motivele pentru care acest act adițional ar trebui votat de consilieri. 

A urmat un adevărat delir, prin care Felicia Ovanesian a acuzat compania de salubritate de toate relele pe pământ, în multe dintre aceste acuzații fiind contrazisă chiar de subordonații din Primărie, fapt ce a stârnit și mai multă confuzie în rândul consilierilor. 

În cele din urmă, primarul a retras proiectul, urmând ca acesta să fie regândit. Spicuim câteva dintre acuzațiile pe care le-a adus administratorul public Felicia Ovanesian companiei de salubrizare. 

”Am aprobat serviciul de colectare selectivă încă din 2018, dar nu poate fi pus în aplicare pentru că nu s-au stabilit tarifele. Din 2018 ne prefacem că negociem tarifele. Ei nu sunt de acord cu tarifele propuse, deși toți specialiștii spun că noi am calculat corect. Polaris nu are capacitatea în acest moment de a organiza serviciul de salubrizare și transport colectiv. Acesta este motivul pentru care se agață de orice aspect pentru a nu perfecta actul adițional.”

”Până în 2020 au agreat să folosească GPS-uri, acum nu mai vor. Din rezultatele efectuate pe gps și măsurători rezulta că nu-și fac nici 30 % treaba.”

”De o lună de zile le spun că bulevardul Tomis trebuie curățat înainte de ora 7, pentru că intră cu mașinile și-mi blochează tot traficul. Polarisul nu este în stare să aibă bulevardul Tomis de la capitol până spre port Curățat la ora 7. Eu pot să-i pun să lucreze numai noaptea. Nu sunt în stare să lucreze 2 km până la ora 7.”

”Scrie expres că trebuie să repare platformele, nu vor să le preia. Trebuie să repare coșulețele de gunoi, Nu vor.”

”Au modificat contractul, în raportul cu caietul de sarcini. Vrem să corectăm discrepanțele, ei nu vor. Și-au pus clauză că dacă pleacă trebuie să plătească doar 50.000 de euro”

”E un abuz ceea ce fac, faptul că nu vor să perfecteze acest act adițional”

Am contactat reprezentanții companiei Polaris pentru a le solicita un punct de vedere. 

”Afirmațiile la care faceți referire sunt profund nedrepte și calomnioase, dar mai ales, sunt niște acuzații fără fundament. Ne rezervăm dreptul de a solicita despăgubiri consistente tuturor celor au afirmat acest neadevăruri. Vom analiza cu atenție imaginile și ne vom adresa apoi justiției pentru a ni se face dreptate.”, au răspuns reprezentanții companiei Polaris. 

Etichete: