Lucian Lungoci: “Vergil Chițac disprețuiește oamenii aflați în nevoi!”

Deputatul Lucian Lungoci a adresat astăzi un apel public către Vergil Chițac, după ce pe pagina oficială a primăriei Constanța a fost postată o fotografie cu o mână întinsă care așteaptă “pomană”, imaginea însoțind textul referitor la persoane defavorizate și ajutoare sociale:

“Am intrat pe pagina de facebook a Primăriei Constanța. Motivul? Sunt constănțean și mă interesează ce se întâmplă în municipiul în care trăiesc.
Recunosc, nu am apucat să citesc textul referitor la acordare tichete sociale cu o valoare nominală de 250 lei, șocat fiind de fotografia care ilustra postarea.
Este o realitate, suma de mai sus nu este suficientă pentru a acoperi nevoile din acestă perioadă marcată de multiple crize. Dar de aici până la BATJOCURA la adresa unei categorii sociale este o distanță lungă. Parcursă cu nonșalanță, ca să nu spun altcumva, de Primăria Constanța, de primarul PNL al muncipiului reședință de județ!!!
O fotografie spune cât o mie de cuvinte! Cea de pe pagina Primăriei Constanța, o mână întinsă pătată pe alocuri, vorbește, înainte de orice, despre aroganța manifestată de conducerea acestei instituții față de constănțenii aflați în nevoi.
Prin această imagine umilitoare pentru mii de constănțeni care vor beneficia de tichete, administrația de dreapta din Constanța a arătat ce părere are față de măsurile sociale luate de un guvern din care, culmea, face parte și PNL!
Domnule Vergil Chițac, acești oameni nu au nicio vină că, după o viață de muncă cinstită, au pensii mult prea mici! Domnule primar PNL, acești oameni nu au nici o vină pentru că sunt plătiți cu salariul minim pe economie - sau din trei în trei luni - de mulți dintre patronii ale căror interese sunt susținute de partidul dumneavoastră!
Domnule Vergil Chițac, constănțenii care vor primi aceste tichete sociale nu sunt niște cerșetori, așa după cum ați ținut dumneavoastră să îi prezentați.
Este evident că primarul PNL al Constanței disprețuiește oamenii aflați în nevoi și nu are nimic în comun cu noțiunile de solidaritate și empatie!
Domnule primar PNL, vă solicit să scoateți acea fotografie JIGNITOARE de pe pagina de facebook a instituție pe care o conduceți. Vremelnic…
În caz contrar, ar fi cazul să vă asumați public atitudinea de DISPREȚ față de cetățenii muncipiului. Atitudine pe care, de altfel, o manifestați în multe alte situații…”, transmite politicianul.

Probabil ca urmare a acestui apel, Primăria Constanța a schimbat fotografia cu ceva mai puțin umilitor pentru toți utilizatorii contului instituțional de facebook.