Acuzații GRAVE: ”Doru Iordache a abuzat de influența pe care o are în interiorul spitalului! NU VĂ E JENĂ? Ar trebui să vă fie!”

Doru Iordache este consilierul personal al primarului Vergil Chițac și, aparent, cel care a fost desemnat de edil pentru a se ocupa de redeschiderea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Cora Mitroi-Maxim este medic infecționist, vocea care, în ciuda tuturor presiunilor, nu încetează să facă dezvăluiri despre ceea ce se întâmplă de fapt în spatele ușilor încă ÎNCHISE ale unității medicale. Tratament preferențial, abuzuri, incompetență, sfidare. Astăzi, medicul Cora Mitroi-Maxim face dezvăluiri extrem de grave, despre modul în care consilierul primarului a înțeles să se folosească de influența sa. 

Transmitem în continuare, integral, mesajul Corei Mitroi-Maxim:

“Lentoarea incredibilă cu care se mișcă lucrările reprezintă un atentat la sănătatea publică!! Această conducere ar fi trebuit să iasă public în mass-media și să facă apel pentru luarea tuturor măsurilor în a fi urgentate aceste lucrări! M-aș fi așteptat să exercite presiune pe toți decidenții, de la Primărie, la Ministerul Sănătății și DSP, dar nu am văzut așa ceva! Ci doar o poziție de subordonare ridicolă...că doar e mai bine să nu deranjăm și să nu fim conflictuali...

O conducere de spital care a împrumutat din discursul primarului...cum că totul e bine, îndemnându-ne la răbdare...de atâtea luni, în loc să recunoască ce presupune un spital închis pentru constănțeni dar și pentru angajați! După cum se mișcă lucrurile în acest moment, atunci când se va redeschide, acest spital va fi la fel de NERENOVAT ca la momentul închiderii lui! Da, va fi cârpit și cu instalația electrică mai acătării! Atât!

Nu am nimic personal cu acești oameni, dar e inadmisibil să intrăm în vară, cu spitalul închis, după atâtea luni în care s-au tânguit prin presa de "casă" că vor renova clădirea după standarde europene?! Cine a călcat în secția de zi și acum după "marea renovare", dar și înainte de incediu, a constatat că e la fel! Și nu sunt cârcotașă, doar realistă!

Oamenii aceștia care ar fi trebui să aducă și modularul și să renoveze complet corpul de clădire neafectat, continuă să ne sfideze pe noi, constănțenii! E praf în ochi această secție de zi! Pentru că e insuficientă!! Și vor fi praf în ochi și cele vreo zece paturi, pe care vă chinuiți să le dați drumul prin iulie...

Nu am înțeles foarte bine ce a vrut să spună legat de adresabilitatea la compartimentul de la Medeea. În afară de plăgile mușcate care se pot adresa structurii din Medeea, când secția de zi e închisă, adică în zilele de weekend, în fiecare seară a săptămânii, de la ora 20.00 și în sărbătorile legale, constănțeanul nu trebuie să fie dezinformat!! Pentru alte urgențe, NU vă puteți adresa la Medeea!!
Pentru că e o structura dedicată numai unui anumit segment de bolnavi de infecțioase, așa numiții imunodeprimați, conform aprobării DSP.

ASTA…SIGUR, DACĂ NU TE NUMEȘTI DORU IORDACHE.

DACĂ TE NUMEȘTI DORU IORDACHE, BENEFICIEZI DE TRATAMENT PREFERENȚIAL!!!

La Medeea...deși nu ai ce căuta acolo pentru că nu ai boala care se tratează la Medeea! În timp ce pacienții noștri, constănțenii normali care aveau nevoie de continuitate în asigurarea tratamentului injectabil inițiat în secția de zi, au fost nevoiți să se descurce pe la domiciliu, în weekendul prelungit de Rusalii, dl Iordache a abuzat de influența pe care o are în interiorul spitalului! Ca și cum ar avea spital personal! Și astfel și-a primit tratamentul injectabil la fiecare 12 h! În timp ce un medic pensionar, care a muncit, domnule Iordache, o viață în Spitalul de Boli Infecțioase, a trebuit să plătească o asistentă ca să-i facă tratamentul acasă…că nu avea unde! Că spitalul e închis! Secția de zi era închisă! Și omul chiar avea boli serioase, amenințătoare de viață pentru care nu am găsit un loc la internare in SCJU Cta! Știti....nu avea "roșu în gât", ca alții...

Și ca acest bolnav, mulți alții!

Dvs ați abuzat de poziția pe care o aveți în raporturile cu spitalul pentru tratament preferențial! În timp ce asistentele clinicii de la Medeea aveau plăgi mușcate de gestionat și bolnavi în pat de tratat, înlocuitorul de director medical dădea telefoane ca dvs să nu fiți lăsat să așteptați prea mult!

NU VĂ E JENĂ? Ar trebui să vă fie!

Știu că nicio autoritate nu se va sesiza...pentru ce!? Pentru ce reclamă un singur om?! Mereu același...Nu! Indiferent de cât adevăr scriu, lucrurile vor continua în aceeași mocirlă și aceeași mizerie și de-acum încolo. Nimic nu se va schimba! Sunt revoltată în această seară! Mai mult decât de obicei! Pentru că pe un pat din Terapia Intensivă a SCJU Cța, se află un om drag, un om de valoare morală și profesională deosebite, o valoare a Constanței, care la nici 45 de ani, se zbate pentru viață și care, am această convingere, nu ar fi ajuns în această stare critică, dacă spitalul nostru ar fi fost deschis!! Pentru că ține de specialitatea noastră! Pentru că infecționiștii au nevoie de spital pentru a-și face treaba! Și nimeni nu mă poate contrazice!!”