Au început lucrările de reparații la infrastructura feroviară a Portului Constanța

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că au fost semnate ordinele începere a lucrărilor și procesele verbale de predare a amplasamentelor pentru repararea a 35 de linii (cu o lungime totală de 13,39 km) și a 75 aparate de cale din Portul Constanța:

“Lucrările se desfășoară pe raza stațiilor Port Zona A, Port Zona B și Port Mol V. Durata de execuție a lucrărilor este de 149 de zile. Finanțarea este asigurată din Fondul de rezervă al Guvernului României”.

De asemenea, CFR SA informează că lucrările de reparaţii şi întreţinerea a infrastructurii feroviare publice din incinta Portului Constanţa au drept scop redeschiderea pentru circulaţie şi manevră a unor linii închise în prezent din motive tehnice şi readucerea în regim normal de funcţionare a aparatelor de cale:

“În cadrul Priorității 1 au fost incluse 35 de linii, cu o lungime totală de 13,398 km, și 75 aparate de cale. Din cauza volumului mare de lucrări și având în vedere caracterul urgent al lucrărilor, pentru reducerea timpului de efectuare a reparațiilor, respectiv a termenului de redeschidere a liniilor, lucrările prevăzute la Prioritatea 1, au fost împărțite în două loturi:

Lotul 1 - lucrări pe 19 linii, totalizând 6.589 km și 32 aparate de cale;
Lotul 2 - lucrări pe 16 linii, totalizând 6,809 km și 43 aparate de cale.

Lucrările de reparații (Lotul 1)se desfășoară pe raza de activitate a stațiilor Port Zona A, Port Zona B, iar lucrările de reparații (Lotul 2) se desfășoară pe raza de activitate a stațiilor Port Zona B și Port Mol V”, transmite CFR SA.