A murit Valentin Uritescu. Îndrăgitul actor avea 81 de ani

Este doliu în lumea artistică românească: a trecut la cele veșnice actorul Valentin Uritescu, cu o experienţă de peste 50 de ani în teatru și film. Valentin Uritescu fusese internat de urgență luna trecută după ce s-a simțit rău. Potrivit apropiaților, actorul suferea încă de la vârsta de 33 de ani de Parkinson.

"Îmi pare tare rău …era un actor minunat, dar și un actor foarte drăguț. Chiar mă gândeam acum că a plecat odată cu marele actor francez Jean-Louis Trintignant. Au plecat împreună. Și-a iubit foarte mult meseria, a știut să treacă peste boala sa. Regret teribil, îi era greu oricum, dar pentru noi a lăsat o imagine... De fiecare dată când îl vedeai, zâmbeai, " a declarat Irina Margareta Nistor la Antena 3.
Născut la 4 iunie 1941, în comuna Vinerea, judeţul Alba, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" din Bucureşti (1963), după care a fost angajat la Teatrul "M. Filotti" din Brăila (1963-1968). A jucat, de asemenea, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ (1968-1980), precum şi la Teatrul Bulandra din Bucureşti.